Novak Djokovics a legnagyobb bohóc

2008.03.05. 16:21
Novak Djokovics némi síeléssel kezdett Dubajban - miért pont hó ne lenne a Közel-Kelet leggazdagabb városában? -, majd megverte az első fordulóban a horvát Cilicet. Mi pedig megkerestünk egy régi videót, amelyről kiderül: a szerb klasszis nemcsak tudásával, színészi képességeivel is kitűnik a jelenkor legjobbjai közül.

Novak Djokovics már tavaly is ott volt a közvetlen élmezőnyben, majd idén januárban fantasztikus formában teniszezve nyerte meg az év első Grand Slam-versenyét, az Ausztrál Opent.

Azután nem villogott, Marseille-ben kikapott a francia Simontól, most Dubajban viszont lazán vette az első kört, 6:3, 6:4-re megverte a horvát Marian Cilicet. Igaz, különös körülmények között edzett a meccsre, a sivatagi ország nagyvárosának alpesi lejtőin bizonyította, sílécekkel is tehetségesen mozog. Mindenesetre egyre biztosabb, nemcsak a spanyol Rafael Nadal, hanem Djokovics is képes lehet arra, hogy a közeljövőben letaszítsa a világranglista tetejéről a svájci Roger Federert.

Djokovics egyébként azon kívül, hogy hazája első Grand Slam-elsőségét szerezte Melbourne-ben, humoros nyilatkozataival is a lapok címoldalára tud kerülni. Emlékezetes volt, amikor tavaly augusztusban, miután három nap alatt legyőzte a világranglista első három helyezettjét Montrealban, a döntő után a szervezők horvátnak nevezték, de egy viccel elütötte a fatális tévedést.

A szerb játékos a meccsek között is hajlandó bármilyen poénra, amit az alábbi videó - mely a 2007-es US Open idején készült - is jól mutat. Novak ismert teniszezőket parodizál igen tehetségesen.

A sort Juan Ramirezzel kezdi, őt Andy Roddick követi, majd harmadikként az olasz Filippo Volandri jön. Muszáj röhögni Nadal letolt gatáyján éppúgy, mint Sarapova légies mozdulatain és Federer hajigazításain. Néhány perc felhőtlen szórakozást kívánunk ezúton: