Roddick mindenkit lever, aki szembejön

2008.03.08. 11:00
Az amerikai versenyző a második kiemelt után a harmadikat is legyőzte, ezzel a dubaji torna esélyesévé lépett elő. Las Vegasban egy selejtezős és egy szabadkártyás is a legjobb négy közé került. Az indiai női tornán biztosan lesz Williams a döntőben, Serena és Venus egymás ellen halbfinálézik.

A szerb Novak Djokovics álmai sem válnak valóra. Legalábbis nem Dubajban. Andy Roddick annyira beindult, hogy Nadal után a maradék esélyest is elintézte. Az első szettben rövidítésben nyert, a másodikban simán. Feliciano López az orosz Davigyenkót verte, a toledói a tornán immár a harmadik kiemeltet kapta el. Ők játsszák a döntőt szombaton. Roddick bizakodva várhatja a végét, eddig háromszor legyőzte a világranglistán 41. spanyolt.

Magyar idő szerint este nyolckor kezdődtek és hajnali hét óra felé értek véget a Las Vegas-i torna negyeddöntői. Egyik meccsen sem izzadt meg nagyon a későbbi győztes. A selejtezőből érkezett Anderson már elődöntős, csakúgy, mint a szabadkártyával versenyző Ginepri. Egyedüli kiemeltként az argentin Canas került a legjobb négybe.

Az indiai WTA torna legnagyobb meglepetése, hogy a világranglistán csak 54. kínai Jan Zsi három szettben legyőzte az első helyen kiemelt, nála félszáz hellyel előbbre álló szerb Jankovicsot. Patty Schnyder, aki viszont a 12. helyen áll, nem kis nehézségek árán verte a Szávayt búcsúztató üzbég Amanmuradovát. Döntő szett rövidítésben dőlt el a továbbjutás kérdése a svájci teniszezőnő javára. Mind a két Williams simán vette az akadályt. Venus 7, Serena 5 gémet veszített, mindketten oroszt győztek le. Az amerikai testvérek egymás ellen küzdenek a döntőbe jutásért. Érdekességként eddigi csatározásaik eredménye: jó testvérek módjára 7-7, igaz, volt egy meccs 2001-ben, Indian Wellsben, amikor Venus sérülés miatt adta fel.

Eredmények:

Barclay's Dubai Tennis Championship, Dubaj (kemény pályás). Elődöntők: Roddick (6.) (amerikai)-Djokovics (3.) (szerb) 7-6, 6-3, Feliciano López (spanyol)-Davigyenko (5.) 6-4, 4-6, 7-5.

Tennis Channel Open, Las Vegas (kemény pályás).Negyeddöntők: Canas (4.) (argentin)-Delic (amerikai) 6-4, 6-4, Anderson (dél-afrikai)-Koroljov (orosz) 6-2, 6-0, Ginepri (amerikai)-Gulbis (lett) 6-1, 6-2, Querrey (amerikai)-Benneteau (francia) 7-5, 6-2 .

Canara Bank Bangalore Open, Bangalore (kemény pályás). Negyeddöntők: Jan Zsi (kínai)-Jankovics (1.) (szerb) 6-3, 3-6, 6-3, Venus Williams (amerikai)-Zvonareva (orosz) 6-4, 6-3, Serena Williams (amerikai)-Rogyionova (orosz) 6-1, 6-4, Schynder (svájci)-Amanmuradova (üzbég) 4-6, 6-4, 7-6.