Két magyar nő egy lépésre a főtáblától

2008.03.11. 08:53
Tegnaptól két hétig a legjobb női és férfi teniszezők Indian Wellsben, a Pacific Life Openen randevúznak. A férfiak és a nők versenyében 96-an kerülnek a főtáblára, ahol az első 32 kiemeltként második körben kezd.

A férfiaknál még nem készült el a sorsolás, a selejtezők javában tartanak, kedd estére derülnek ki a részletek. 3 589 000 dollárt osztanak szét, a győztes félmilliót kap. Tavaly Nadal verte Djokovicsot a fináléban.

A hölgyeknél 2 100 000 dollár a tét. Ők is selejteznek még, itt három magyar lány is igyekszik felkerülni a főtáblára. Közülük kettő sikerrel vette az első akadályt. Arn Gréta a kanadai Stephanie Dubois ellen nyert 6-3, 6-3-ra, és a következő fordulóban a főtáblára kerülésért a svájci Emmanuelle Gagliardi lesz az ellenfele. Czink Melinda is remekeül kezdett, ő az orosz Aljona Zsidkova ellen nyert szorosabban, de ugyanúgy két játszmában, 7-5, 7-5-re. Czinknek a főtáblára kerülésért az olasz Alberta Brianti ellen kellene győznie. Egyedül Nagy Kyra búcsúzott, a német Julia Schruff sokkal jobb volt nála (0-6, 2-6).

A legjobb 96 sorsolása már megtörtént, Ana Ivanovics az első kiemelt, Szvetlana Kuznyecova a második, utánuk Jelena Jankovics és Maria Sarapova következik.