Divat lett Pittsburghben az asszonyverés

2008.03.20. 11:15
Őrizetbe vették Cedrick Wilsont, a Pittsburgh Steelers játékosát, miután tettleg bántalmazta barátnőjét, gyermeke édesanyját. Nem egészen két héttel ezelőtt csapattársa, James Harrison töltött a rendőrségen néhány órát ugyanezért.

Két héten belül másodszor vettek őrizetbe Pittsburgh Steelers-játékost nőverésért. Most a csapat egyik szélső elkapóját (wide receiver), Cedrick Wilsont vádolják azzal, hogy szerda este a pittsburghi Pine Township étteremben veszekedés után tettleg bántalmazta vele szakítani kívánó barátnőjét, egyéves kislányának édesanyját, írja a Timesonline.

A hölgy, Lindsey Paulat ellen is folyik egy eljárás, a vád szerint januárban Wilson lakásában elsütött egy lőfegyvert, ami miatt akkor tizenkét órát töltött a rendőrségen.

A hivatalos jelentés szerint a játékos a pittsburghi Allegheny börtönben töltötte a szerda estét, várva, hogy vád alá helyezzék bántalmazásért, zaklatásért és rendzavarásért.

Cedrick Wilson, a Steelers idén harminc éves, 178 cm magas, 82 kilós szélső elkapója a Tennessee egyetemen végzett, hat éve játszik az NFL-ben, a Steelersszel 2005-ben Super Bowlt nyert.

Nem bírnak magukkal manapság a Steelers játékosai: március 9-én rövid időre letartóztatták James Harrisont, a Pittsburgh Steelers linebackerét is, mert bántalmazta barátnőjét. Harrison többször felpofozta az asszonyt, rátörte az ajtót, eltörte a telefonját, a rendőrök a Hummerjéből szedték ki. A Pittsburgh Steelers alapembere azóta sem nyilatkozott az ügyről.