A szlávokat sehogy sem lehet megállítani

2008.03.21. 09:35
Szerb nap volt az Indian Wells-i szupertornán. A női és a férfi egyes negyeddöntőjében is ennek az országnak a legjobbjai léptek pályára, egymás után. Arról nem is beszélve, hogy abszolút esélyesként. Wawrinka fantasztikusan nagyot játszott, nagy küzdelemre késztetve Djokovicsot. Nadal életében először legyőzte James Blake-et.

Az már tegnapelőtt eldőlt, hogy az elődöntő egyik ágán két orosz küzdeni a döntőért. Az elődöntő másik két helyéért tegnap léptek pályára Indian Wellsben a női egyes résztvevői. A felső ágon két szerb volt az esélyesebb. Ana Ivanovics kezdett a 12. helyen kiemelt orosz Zvonareva ellen. A torna első kiemeltje nem sok esélyt hagyot vetélytársának. Az első szettben egy, a másodikban négy játékot vesztett, simán jutott a négy közé. A két versenyző a találkozót megelőzően döntetlenre állt, a világranglistán második Ivanovics immár 3-2-re vezet a 21. orosz ellen. A másik szerb, a 3. helyen kiemelt Jankovics az idén mindössze 2 meccset veszítő, remek formában teniszező Davenport ellen játszott.

Sokan voltak kíváncsiak Davenport visszatérésére. Az ebben a szezonban eddig remeklő amerikai mindössze két meccset veszített, 12-t megnyert, Indian Wellsben is nagyon jól ment neki. De csak egy sima szettig tartott a meccs, a másodikban Davenport sérülés miatt visszalépett. Az elődöntő egyik ágán a két szerb, a másikon a két orosz, Sarapova és Kunyecova találkozik.

A férfiak negyeddöntőjét egy újabb szerb, Djokovics kezdte a svájciak világranglista-35. meglepetésembere, Stanislas Wawrinka ellen. Remekül küzdött a svájci, nagy csata volt, az első szett 11. pontjáért több mint 10 percig ment a harc. Ekkor Wawrinka másodszor vette el Djokovics adogatását. Aztán a szerb elképesztő labdamenet végén, rövidítésben hozta az első szettet. A másodikat simán nyerte Djokovics, de csak az eredmény tekintetében volt nagy fölény. Minden egyes pontért ádáz küzdelem folyt, Wawrinka sérülés miatt szüntetet is kért. A szerb ment tovább, de a svájci remekül teniszezett, minden dicséretet megérdemel.

Nem ment simábban Nadalnak sem. Az elődöntőbe jutáson túl presztízsértéke is volt a meccsnek. Ez volt a két teniszező negyedik mérkőzése, és a spanyol eddig egyszer sem nyert. Most igen, három szettben, Az első szoros volt, a másodikat simán hozta Blake, a döntőben Nadal volt a jobb. A mai játéknapon Federer Haasszal, Fish Nalbandiannal találkoziik.

Eredmények:

Női egyes (2,1 millió dollár), Negyeddöntők: Ivanovics (1., szerb)-Zvonareva (12., orosz) 6-1, 6-4, Jankovics (3., szerb)-Davenport (24., amerikai) 6-2, feladta.
Férfi egyes (3,589 millió dollár), Negyeddöntők: Djokovics (3, szerb)-Wawrinka (svájci) 7-6, 6-2, Nadal (2., spanyol)-Blake (9., amerikai) 7-5, 3-6, 6-3.