Két meccset kapott a dartsos magyar tinédzser az Európa-válogatottban

2008.03.25. 14:31
Tax Tibor dartsos volt az első magyar, aki dobálhatott az Európa-válogatottban. Mindkét meccsén kikapott, de a londoni gálán kétségkívül a részvétel volt a fontos.

Vasárnap este érkezett haza az angliai Lakeside Country Clubból, az ifjúsági darts Európa-válogatott Anglia elleni meccséről Tax Tibor. Magyar játékos még soha nem játszhatott ezen a színpadon, Taxot a tavalyi korosztályos világbajnokság megnyerése miatt válogatták be.

Az esemény honlapja szerint a magyar dartsos kétszer állhatott a táblához, szombaton, a torna legelső ifjúsági párjában 3-2-re kikapott David Pallettől, vasárnap 3-0-s vereséget szenvedett James Jenningstől. Tax 23,73-as és 21,49-es nyílátlagot produkált, dobásonként (átlagban) ennyi pontot ért el.

Tax az Indexnek elmondta, 28-14-re a házigazda Anglia győzött. A magyar versenyző úgy tudja, ő volt a legfiatalabb a mezőnyben. Saját értékelése szerint jól játszott, a rendezéssel nem volt tökéletesen elégedett, a versenyzők nem tudták, hogy ki mikor következik, a rendezők mi alapján állították fel a párokat.

Ettől eltekintve Tax jól érezte magát Angliában, jó hangulatú és magas színvonalú verseny volt. A 16 éves magyar elégedett volt az ellátással és a szállással, a hotelből egy parkon keresztül közelítették meg a versenyhelyszínt.

Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára az Indexnek azt mondta, az angol szövetségtől még nem érkezett visszajelzés, de ennek az ünnepi hosszú hétvége az oka. A főtitkár bízik a folytatásban, reméli, hogy sikerül szoros kapcsolatot kialakítani a nemzetközi szövetséggel.

Tax az első nem holland vagy brit országból származó versenyző, aki steelvilágversenyt tudott nyerni. 15 évesen diadalmaskodott Hollandiában, az ifjúsági kategóriában, egy hazai élversenyző ellen.