Szávay Miamiban szedheti össze magát

2008.03.25. 16:57
Kaliforniából Floridába költözik a teniszezők elitmezőnye, szerdától a Sony Ericsson Openen vesznek részt. A férfiak és a nők is 3,77 millió dollárért játszanak.

A férfi egyes győztesének 500 ATP-pont és 590 ezer dollár lesz a jutalma, a finalistának 350 pont és 295 ezer dollár jár. A tavalyi viadalon a torna történetének legfiatalabb játékosaként első Masters Series-győzelmét arató Novak Djokovics tudott diadalmaskodni, három szettben verte az argentin Canast, aki a selejtezőből verekedte fel magát.

A nőknél legutóbb Serena Williams nyert, három játszmában verte a világelső Justine Henint. Az volt Serena 4. sikere Miamiban, ennél többször csak Steffi Graf végzett az élen a floridai tornán, 5 alkalommal. A győzelemért itt is 500, a második helyért 350 pont jár. A pénzdíjak is hasonlóan alakulnak, mint a férfiaknál.

A lebonyolítás megegyezik az Indian Wells-i tornáéval, 96 induló közül a legjobb 32 kiemeltként a második fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz, a további 64 játékos meccsel az első körben.

Lesz megint magyar, akiért szurkolhatunk. Szávay Ágnes háromhetes pihenőjét követően tér vissza, 15. kiemeltként erőnyerő az első körben. Első ellenfele egészen biztosan orosz lesz, méghozzá a Jelena Vesznyina-Jelena Lihovceva meccs győztese. Vesznyina az 53. a világranglistán, Lihovceva a 111. A magyar teniszező az első számú kiemelt, Justine Henin ágán szerepel.

A további kiemelési sorrend: Ivanovics (2.), Kuznyecova (3.), Jankovics (4.).

A nőknél már elkezdődött a selejtező, ott szintén van magyar. Czink Melinda a kvalifikáció első számú kiemeltjét, a svájci színekben versenyző Bacsinszky Tímeát verte. Az első szettben rövidítésben kikapott a magyar versenyző, után viszont két játszmát nyerve jutott tovább. Czinknek a főtáblára jutásért az orosz Galina Voszkobojeva ellen kell sikerrel szerepelnie.Az orosz versenyző jelenleg a 90. a világranglistán, 50 hellyel előzi meg Czinket. 2006-ban már játszottak egymás ellen, akkor Voszkobojeva nyert. Arn Gréta a 6. kiemelt orosz Klejbanova ellen kapott ki simán, két játszmában 6-4, 6-2-re.