Schumachernek esélye sincs a győzelemre

2008.03.29. 12:51
Michael Schumacher továbbra sem tud elszakadni a versenypályától. A hétszeres Forma1-es világbajnok visszavonulása után élete első hivatalos motorversenyén vasz részt vasárnap.

Első hivatalos motorversenyén vesz részt vasárnap Michael Schumacher, a Forma-1 hétszeres világbajnoka.

Szokatlan, de esélytelen

A 39 éves német sztár az olaszországi Misanóban mutatkozik be új szerepkörben, ahol egy 990 köbcentis KTM Super Duke nyergében próbál szerencsét a KTM Trophy elnevezésű tízkörös viadalon.

"A közelmúltban Magyarországon és Barcelonában is gyakoroltam, de természetesen esélyem sincs a győzelemre a profi motorosok között. Annak is örülni fogok, ha kvalifikálom magam a versenyre. Lehet, hogy ez lesz az egyetlen futamom, még nem gondolkodtam a folytatáson" - mondta a 2006-ban visszavonult klasszis.

Todt nem örül neki

Schumachert döntése miatt már korában bírálta egykori főnöke és jó barátja Jean Todt. A Ferrari volt vezetője úgy ítéli meg, a motorsport túl veszélyes egykori kedvence számára.

A német pilóta már korábban is kacérkodott a motorozással, a francia L'Equipe című francia lap már márciusban írt róla, miszerint titokban egy Ducatival gyakorol az idei Olasz Nagydíjra. Az elmúlt hétvégén pedig éppen Magyarországon, a Pannóniaringen gyakorolt egy Hondával, és a több résztvevős gyakorláson ő futotta a legjobb időt. A délutáni kisebb próbaversenyen azonban csak harmadik lett.