Talmácsi a negyedik helyről rajtolhat Jerezben

2008.03.29. 15:35
A gyorsaságimotoros Spanyol Nagydíj vasárnapi futamán Talmácsi Gábor az első sorból rajtolhat. A világbajnoki címvédő magyar motoros - aki tavaly Jerezben is nyert - egyre jobb formában versenyez.

A motoros Spanyol GP -n a világbajnoki címvédő Talmácsi Gábor egyre hjobb formában versenyez. A magyar motoros a pénteki első időmérőn csak a 11., majd a szombat délelőtti második szabadedzésen már a nyolcadik volt.

Ennek ellenére csalódott volt, hiszen ennél jobb eredményre számított, lévén, hogy tavaly ő nyerte a jerezi futamot.

A szombati második időmérőn aztán már a beállítások is jók voltak, így a magyar versenyző sokig a második helyen állt a rögtön az időmérő elején remek időt futó spanyol Nicolas Terol mögött.

A folytatásban aztán feljöttek a többiek is, kevesebb mint öt perc volt hátra, amikor a brit Bradley Smith átvette a vezetést. Mindenki küzdött az előkelőbb rajthelyekért, és Talmácsinak az utolsó pillanatokban sikerült magát beverekednie az első sorba.

"Örülök, hogy az első sorból indulhatok. Sikerült jó irányban változtatnunk a motoron, és ez kedvező előjel a versenyre nézve. Kemény csatára számítok, a fiatalok biztosan bevállalósak lesznek, de én sem fogom hagyni magam" - nyilatkozta a kvalifikáció után Talmácsi.

Spanyol GP, 125 kcm, rajtsorrend:

1. Bradley Smith (brit, Aprilia) 1:47.587 p
2. Nicolas Terol (spanyol, Aprilia) 1:48.041
3. Stefan Bradl (német, Aprilia) 1:48.070
4. TALMÁCSI GÁBOR (Aprilia) 1:48.113