Nem mehet az olimpiára az év sportolója

2008.04.14. 16:39
Braun Ákos boldog, mert bronzérmet nyert a lisszaboni cselgáncs Európa-bajnokságon. Braun Ákos mérhetetlenül szomorú, mert nem sikerült magát kvalifikálnia a pekingi olimpiára.

Felemás érezésekkel beszélt az MTI-nek a lisszaboni Európa-bajnokságon szerzett bronzérméről Braun Ákos, a paksiak dzsúdósa, mivel a 2005-ben az év sportolójának választott cselgáncsozó lemaradt a pekingi olimpiáról. Braun három éve Európa- és világbajnoki aranyérmet nyert, így nem volt meglepő, hogy akkor az év európai dzsúdósa címet is elnyerte.

"Két hete kaptam egy injekciót a csuklómba, így hosszú idő elteltével először nem éreztem fájdalmat a fogások közben, aminek meg is lett az eredménye. Nagyon örülök, hogy a balszerencsés Világkupa-sorozat után végre ismét dobogóra állhattam egy világversenyen" - értékelte szereplését Braun Ákos, aki a magyar delegáció egyik érmét nyerte.

Azzal azonban, hogy három év után ismét a dobogóra állhatott, véget is ért a vidám rész, hiszen épp a sorozatos sérülésekre ment rá az olimpiai szereplése. Ugyanakkor míg négy éve eredményei, most úgy érzi, mások miatt nem sikerült kvalifikálnia magát.

"2004-ben hét ranglistaponttal, azaz hajszálnyival maradtam le Athénról, idén pedig, amikor a kvótához meg kellett volna nyernem az Eb-t, az elődöntőben engem kétszer intettek, a belgát egyszer, ennyin múlt" - mondta 2005 legjobb magyar sportolója, aki a folytatásban is próbálja megőrizni pozitív hozzáállását.

Ezentúl segít klubtársának, Mészáros Anettnek az olimpiai felkészülésben, hiszen korábban is sokszor gyakoroltak együtt. "Mivel a dzsúdóból nem tudok megélni, természetesen a civil életben is egyre inkább meg kell állnom a helyem, jelenleg éppen egy családi vállalkozást szeretnénk elindítani" - mondta, de nem tért ki arra, hogyan képzeli a továbbiakban sportpályafutását.