Szávay magabiztosan jutott tovább

2008.04.14. 21:12
Szávay 10. kiemeltként az ukrán Juliana Fedak ellen kezdett a charlestoni teniszversenyen. Az ukrán a 110. helyen áll a világranglistán. Egyszer már találkoztak, négy hónapja, Gold Coaston, akkor nagy meglepetésre Fedak három szettben legyőzte a magyar lányt a torna első fordulójában.

Gold Coaston Fedak a selejtezőből érkezett, és utána Azarenkával szemben búcsúzott. Idei mérlege 15-10, győzelmei nagy részét a selejtezőkben aratta. Szávay 7 győzelemmel és 9 vereséggel állt eddig.

A magyar éljátékos álomszerűen kezdett, alig pergett le nyolc perc, máris 3:0 volt a javára, kétszer elvette ellenfele adogatását. Nagyon motivált volt, minden bizonnyal a visszavágás vágya fűtötte. Ekkor Fedak is elkezdett teniszezni, Szávay negyedik játéka majdnem annyi ideig tartott, mint az azt megelőző három. Viszont így nem viccelt a magyar, alig 23 perc alatt kiütötte az ukránt, 6:0 lett a vége.

A második játszma első játékánál sikerült Fedaknak először hoznia a saját adogatását. Szávay kicsit lazított, nem kis nehézségek során sikerült egyenlítenie, de szervát egészen a szett közepéig nem veszített. Ekkor gyorsan elvették egymásét, majd Szávay nyerte a sajátját, 3:3 után megint Fedak következett.

Fej-fej mellett haladtak 6:6-ig, jöhetett a rövidítés. Szávayé volt az első pont, 4-2-re elhúzott, majd 7-4-re eltette a tie-breaket, így végül két játszmában a legjobb 32 közé jutott. A második szett több mint egy óráig tartott.

A következő körben egészen biztosan japán ellenfél ellen szerepel a magyar éljátékos, a Szugijama-Morita páros győztese lesz az ellenfele.

Még egy hír Charlestonból, amellyel adósak vagyunk: Czink Melinda is indult a tornán, világranglista-helyezése miatt a selejtezőkben. Az első körben kiemelt volt, a másodikban viszont két játszmában, 6:2, 7:5-re kikapott a kínai Szun Tien-Tientől, így nem került a főtáblára.