Kovács és Janics együtt, Kati néni nem örül

2008.04.17. 19:05
Szolnokon ismét együtt edzett Kovács Katalin és Janics Natasa. Az olimpiai bajnok páros utoljára 2006-ban versenyzett egy hajóban, ám tavaly - miután Janics elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalin csoportját - nem volt lehetőségük a közös munkára.

Ezúttal a Kati néni néven ismert tténer engedélyével ülhetett ismét össze a páros, az edző azonban hangsúlyozta, hogy fenntartja véleményét, miszerint Kovács K-1-es teljesítményt nem segíti elő a megosztott felkészülés - derült ki az első edzésről kiadott közleményből.

A két versenyző április elején tért vissza az amerikai, illetve az ausztráliai meleg vízi edzőtáborból, ezek után ült Szolnokon ismét páros hajóba.

A nagy érdeklődés mellett megtartott edzés után a következőképp nyilatkoztak: "Az első edzés nagyon jól sikerült, remekül éreztük magunkat a hajóban. Mit is mondhatnék még: bízunk benne, hogy a párossal visszanyerjük korábbi formánkat - mondta Janics Natasa.

Nem szeretnénk feszültséget, reméljük, hogy többen inkább segítik majd a munkánkat - fogalmazott Kovács Katalin. - Csak a jó eredmény elérése motivál, és mindenkinek el kell fogadnia, hogy a három női kajakos olimpiai szám közül azokban szeretném kiharcolni a pekingi részvételt, amelyekben a legjobb lehetek.