Brutális kézilabdát nem közvetít az MTV

2008.04.24. 16:18
A hétvégi Szeged-Veszprém férfi kézilabda magyarkupa-döntő után úgy határozott a Telesport vezetője, a bajnoki döntőt nem közvetíti a csatorna. A három győzelemig tartó finálét ugyanez a két csapat játssza, amelyek játékosai dulakodtak a szombati lefújás után.

"A durvaság, a brutalitás térnyerése miatt a Magyar Televízióban nem látható az idei férfi kézilabda-bajnokság egyik döntője sem" - jelentette be Schulek Csaba sportfőszerkesztő.

Schulek a döntést indokolva elmondta, "elfogadhatatlanok a kézilabdában elharapódzott sportszerűtlen megnyilvánulások, és annak is véget kell vetni, hogy az erőszakos játéknak nincs következménye. A közszolgálati Magyar Televízió a maga részéről levonta a konzekvenciát: nem ad teret sport helyett brutalitásnak a képernyőn".

A sportfőszerkesztő emlékezetett rá, hogy "nem volt méltó sem a kézilabda, sem a magyar sport, sem a Magyar Televízió értékrendjéhez" a magyarkupa-döntő m1-en közvetített múlt hét végi meccse, a Szeged és a Veszprém döntően külföldi játékosokból álló csapatának összecsapása. Az akkor látott erőszakos jelenetek miatt telt be a pohár a köztévében.

A 27-22-es szegedi győzelemmel zárult találkozó után egyfelől a veszprémi Perez és Gál Gyula volt a botrány főszereplője, másfelől a Pick délszláv légiója - Bajusz, Djurkovics, Oszmajics - viselkedett sportszerűtlenül.

A Telesport és a Szeged között korábban is feszült volt a viszony, a klub nehezményezte az egyik tudósítást.

"A vezető nemzeti közszolgálati tévé nem asszisztálhat a sport megbecstelenítéséhez" - fogalmazott most Schulek.