Roger Federer ezúttal nem tréfált

2008.04.25. 06:51
Csak a francia Gasquet mondhatott le a negyeddöntőről a monte-carlói tenisztorna nyolcaddöntőinek mérkőzésein a tegnapi játéknapon. A legutóbb nagyot küzdő esélyesek, úgymint Federer és Davigyenko, ezúttal simán hozták meccseiket. Az első hat kiemelt ott van a legjobb nyolcban. A női Fed-kupában elődöntők lesznek a hétvégén.

Federer óvatosabb volt, semmit nem bízott a véletlenre. "Sokkal jobban ütöttem meg a tenyereseket, amiből rendre pontokat tudtam csinálni" - mondta a svájci világelső, és azt is kifejtette, mennyire bántotta, hogy legutóbb annyit hibázott, ezen a meccsen nagyon összpontosított.

Federer az ellen a Nalbandian ellen folytatja, aki 6:0, 6:1-re nyert a spanyol Robredo ellen, és első szervái közül 26-ból 24-et megnyert. A két játékosnak ez lesz a 17. mérkőzése, eddig 8-8 az állás. Érdekesség, hogy a legutóbbi 2 meccsen az argentin nyert. Federer utoljára 2006-ban, Kínában diadalmaskodott. Salakon az állás 2-1 a svájci javára, Monte-Carlóban is nyert már Nalbandian, 2002-ben.

Djokovics sem kegyelmezett a skót Andy Murraynek. Az első játszmát nullára nyerte, de a második is tisztán az övé volt. Sam Querrey, aki nem tartozik a salakspecialisták közé, hiszen tavaly hatból csak egy meccset nyert ilyen talajon, folytatja kiváló szereplését. 11 ászt ütött, 10-ből nyolc bréklabdát hárított. Querrey az 50., Gasquet a 9. helyen állt a torna előtt.

Djokovics Querreyvel talákozik, a másik ágon a Juzsnijt és Almagrót kiverő egyetlen nem kiemelt, az orosz Andrejev honfitársával, Davigyenkóval csatázik, míg a salakkirály Nadal ellenfele szintén honfitárs, az 5. helyre rangsorolt Ferrer lesz.

Ahogy korábban is írtuk, női verseny azért nem volt a héten, mert a Fed-kupában vetélkednek a hét végén.

Szombaton és vasárnap Moszkvában és Pekingben rendezik a világcsoport elődöntőit, az orosz női teniszválogatott az amerikai együttest, a kínai csapat a spanyolokat fogadja.

A címvédő oroszok hallatlanul erős gárdával várják a tartalékos amerikaiakat a Luzsnyiki Sportpalotában. Samil Tarpiscsev kapitány Szvetlana Kuznyecovát, Anna Csakvetadzét, Dinara Szafinát és Jelena Vesznyinát nevezte. Zina Garrison viszont gondban volt: Venus Williams sérült, testvére, Serena lemondta a játékot, Lindsay Davenport belázasodott. Így Garrison a dél-afrikaiból amerikaivá lett párosspecialista Liezel Huber, Vania King, Ahsha Rolle és Madison Brengle bravúrját várja az orosz fővárosban.

Pekingben szintén hazai siker várható, a kínai gárda erős, így nagy meglepetés lenne, ha a spanyolok izgalmassá tudnák tenni az összecsapást. Az utóbbiak Nuria Llagostera Vives, Carla Suarez-Navarro, Maria-Jose Martinez Sanchez, Arantxa Parra-Santonja összeállításban utaznak. A hazaiaknál Peng Suaj, Cseng Csie, Jen Ce és Szun Tien-tien léphet pályára. A sorozat döntőjét szeptember 13-án és 14-én rendezik.

Eredmények:

Masters Series Monte-Carlo (2,27 millió dollár), férfi egyes, 3. forduló: Querrey (amerikai)-Gasquet (7., francia) 2:6, 6:4, 6:3, Djokovics (3., szerb)-Murray (14., brit), 6:0, 6:4, Nalbandian (6., argentin)-Robredo (12., spanyol) 6:1, 6:0, Davigyenko (4., orosz)-Kohlschreiber (16., német) 3:6, 7:5, 6:2, Federer (1., svájci)-Monfils (francia) 6:3, 6:4, Nadal (2., spanyol)-Ferrero (13., spanyol) 6:4, 6:1, Ferrer (5., spanyol)-Tipsarevics (szerb) 6:4, 6:0, Andrejev (orosz)-Almagro (spanyol) 7:5, 4:6, 6:4.