Kiss Gergő Montenegróba szerződött

2008.04.30. 10:33
A kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, Kiss Gergő elfogadta a montenegrói Kotor ajánlatát, egy évig a nagy terveket készítő csapat játékosa lesz. A másik két magyar, akit hívnak, még nem nyilatkozott.

"Az elmúlt napokban folytatott tárgyalások eredményeként eldöntöttem, hogy a következő idényben az Euroliga négyes döntőjébe vágyakozó Primorac Kotor csapatában játszom. Hosszas mérlegelés végén, sok beérkező szimpatikus hazai és külföldi ajánlat meghallgatása után született meg az egy szezonra szóló megállapodás a montenegrói bajnokkal" - jelentette be hivatalos honlapján a kétszeres olimpiai bajnok Kiss Gergő.

"Nehéz szívvel hagyom itt a Domino-Honvédot, ahol példátlanul sikeres időszakot töltöttem, hiszen a közösen elért öt bajnoki címre, a négy Bajnokok Ligája-, illetve Euroliga-döntőre minden magyar sportszerető velünk egyetemben nagyon büszke lehet. Köszönöm ezeket az éveket játékostársaimnak, vezetőinknek és a mellettünk szorgoskodó stábnak egyaránt" - folytatta a balkezes klasszis, aki idén csapatával nem jutott be a magyar bajnokság döntőjébe, csak bronzérmes lett.

"Döntésem meghozatala után már teljes erőbedobással a nyári nemzeti csapatban előttem álló hatalmas feladatokra koncentrálok" - összegzett, hiszen Kiss alapembere lehet az olimpián szereplő válogatottnak, egyúttal harmadik olimpiai bajnoki címét szeretné megszerezni.

Az idén a négyes döntő előtt megtorpanó Kotor - a Vasas állította meg - még két magyar játékost szeretne a soraiban látni, Steinmetz Ádámot és Szívós Mártont. Előbbi a pénteki sorsdöntő bajnoki döntőre figyel, utóbbi sem nyilatkozott még, elfogadja-e az anyagilag kedvező ajánlatot.