Kiss Gergő és Aubéli Ottó kvótát szerzett

2008.05.03. 14:43
A varsói szabadfogású birkózó olimpiai kvalifikációs versenyen a 60 kg-os Wöller Gergő a 16 közé sem jutott be, a 96 kg-os Kiss Gergő és a 120 kg-os Aubéli Ottó döntőbe jutott, ezzel mindketten olimpiai kvótát szereztek.

A 60 kg-os súlycsoportban a varsói szabadfogású birkózó olimpiai kvalifikációs versenyen Wöller Gergő a 16 közé jutásért kikapott az észak-koreai Dzso Tong Hjoktól. A viadal honlapja szerint Wöller 2-1-es összesítéssel maradt alul riválisával szemben. Ez azt jelentette, hogy akkor folytathatta volna a vigaszágon, ha ellenfele eljut a fináléig.

Az észak-koreai birkózó az elődöntőben kikapott, így a kétszeres Eb-bronzérmes Wöller búcsúzott, és nem szerzett olimpiai kvótát.

A 96 kg-os Kiss Gergő brit Leon Rattigan, a 120 kg-os Aubéli Ottó a román Rares Chintoan ellen küzdött a negyeddöntőbe kerülésért, mindketten sikerrel vették az akadályt. Kiss 2-0-ra verte Rattingant, Aubéli a 2006-os Eb-bronzérmes román ellen bizonyult jobbnak 2-1-re.

Az elődöntőben Kiss a román Mihai Stroiát, Aubéli pedig a francia Kazbek Missikovot győzte le egyaránt 2-1-re. A kvalifikációs tornáról az első három helyezett szerez pekingi indulási jogot, ez azt jelentette, hogy következő meccsüket már az olimpiai kvótáért vívták.

Sikerült: az elődöntőben Kiss 2-0-ra verte a mongol Emhangalan Tumurkhut, míg Aubéli 2-1-re a spanyol Jose Cubát. A tulajdonképpeni tét nélküli fináléban Kiss a lengyel Mateusz Gucman és a francia Akesse Vincent Aka párharcának győztesével, Aubéli pedig a kínai Liang Lejjel (Liang Lei) találkozik.