Szávay könnyedén jutott tovább

2008.05.05. 20:07
Megkezdődött Berlinben a Tier I-es besorolású, összesen 1,34 millió dollár összdíjazású tenisztorna, melynek első napján Szávay Ágnes a világranglistán 109. helyre rangsorolt venezuelai Milagros Sequera ellen kezdett.

A 27 éves, a világranglistán 109. helyen dél-amerikai ellen eddig még nem játszott Szávay. Sequera pályafutása során egyetlen tornagyőzelmet aratott eddig, tavaly Fezben salakon diadalmaskodott. Idén mindössze két mérkőzést nyert.

Szávay remekül kezdett, két breakkel nyitott és alig 12 perc alatt 3:0-ra húzott el. Ezután két gyors szervavesztés következett, majd 5-2-nél Szávay az első szettért adogatott, kissé nehezen, de 39 perc alatt meglett az első szett, nyert a magyar lány 6:2-re.

A második szettet is úgy kezdte Szávay, mint az elsőt. Pillanatok alatt kétszer vette el a venezuelai adogatását, és majdnem ugyanannyi idő alatt, mint az első játszmában, ismét elhúzott 3:0-ra. Nem is folytatták tovább, Sequera sérülésre hivatkozva feladta a meccset.

"Első körös teljesítménynek tökéletes volt, jól ment a tenisz. Ellenfelemnek a nyaka sérült meg, nem tudta forgatni azt, ezért adta fel a további küzdelmet. Bízom benne, hogy a következő fordulóban is hasonlóan jól megy majd a játék. Akár a német, akár a kínai lánnyal kerülök szembe, verhetőnek érzem mindkettőt" - mondta az MTI-nek Szávay.

Szávay a szerb Ivanovics ágára került, a következő fordulóban a német Martina Müller és a kínai Ce Jen meccs győztese ellen folytatja. A tornán tavaly Ana Ivanovics nyert, az orosz Kuznyecovát verte a fináléban. Idén is nagyon erős mezőny jött össze, hiszen világ legjobb tíz teniszezőjéből hét jelen van Berlinben.