Egyenlített a Szeged a kézidöntőben

2008.05.06. 20:41
Simán nyerte a házigazda Szeged a férfi kézilabda bajnoki döntő második, keddi mérkőzését. A vendég veszprémieken érezni lehetett, hogy fejben mintha már a KEK-döntő szombati visszavágóján lennének. A feszültség tapintható volt, de a meccs sportszerű keretek között zajlott le. A Szeged egyenlített a párharcban, folytatás a jövő szombaton Veszprémben.

Az első tíz percben felváltva estek a gólok, a Szeged - melynek csarnoka meglepő módon nem telt meg teljesen a kezdő sípszóra - nem tudott előnyt kiharcolni. Sportszerűségből is jelesre vizsgáztak a résztvevők, hiszen az első kétperces kiállítást csak a 9. perc végén adták a játékvezetők.

A Szeged az egész mérkőzésen remek szélsőjátékával nőtt ellenfele fölé. A legtöbb gól ilyen akcióból született, míg a beállós gólokból, illetve átlövésből keveset láthatott a hazai publikum. Talán nem is nagyon bánták, hiszen a 19. perc elején már négy góllal vezettek.

Mocsai Lajos, a Veszprém edzője a 22. percben kért előszőr időt, ekkor a Pick már öt góllal vezetett. A hazaiak edzője, Matics szintén egy időkéréssel akarta oldani a feszültséget, végül 18-13-as hazai vezetéssel mentek pihenőre a csapatok.

A második félidőt nagy rohammal kezdte a Veszprém. Emberelőnyben, de majdnem két és fél perc alatt három gólt lőttek a vendégek. A Szeged hamar kapcsolt és nem engedte ki a kezéből a mérkőzés irányítását. A második félidő ötödik perce környékén lehetett először igazán érezni, micsoda indulatok vannak a két csapatban.

A játékvezetők, a Herczeg-Südi páros kiválóan dirigálta a találkozót, szinte végig észrevétlenek voltak és a kritikus percekben kiállításokkal, jó ítéletekkel hűtötték le a kedélyeket.

Ismét felpörgött a Veszprém, újra feljött egy gólra, támadott a döntetlenért, de elhibázta. A Szeged megint meglógott vetélytársától. A hazaiak irányítója, Andjelkovics csak 48. percben lőtte első gólját, a Szeged továbbra is csak szélről volt eredményes, de onnan nagyon.

Ebben az időszakban potyogtak a kétperces kiállítások is. A hazai vezetés volt hatgólos is, végül 35-30-ra nyert a Szeged úgy, hogy a végén még egy időntúli hetest is elhibáztak.

A Veszprém egyszer sem sem vezetett a találkozón. Voltak olyan pillanatok, amikor nagyon közel került az egyenlítéshez, de erejéből ma csak arra tellett, hogy megszorítsa ellenfelét.

A Szeged egyenlített a párharcban, folytatás a jövő szombaton Veszprémben.