Meztelenül buliztak az osztrák rögbisek

2008.05.07. 11:21
Az osztrák rögbiválogatott 48-0-ra kikapott szombaton Litvániában. A csapat tagjai nem szomorkodtak, hanem teljes sztriptízt adtak elő Vilnius főterén. A tömeg őrjöngött, a szövetség bocsánatot kér, a rendőrség vizsgál.

Az osztrák rögbiválogatott szombaton 48-0-ra kikapott Litvániától az Európa-bajnokság divízió 3B csoportjának találkozóján. A meccs után a vendégek nem sokáig szomorkodtak, hanem belevetették magukat a vilniusi éjszakába.

Arról, hogy mit és mennyit fogyasztottak, nem lehet tudni, mindenesetre a mulatság végén nyilvános sztriptízt rendeztek Vilnius belvárosában. A csapat egy kis hídon hatalmas skandálás és önmaguk bíztatása mellett vetkőzőszámba kezdett.

Először csak az amerikai katonákhoz hasonlóan skandáltak, majd lassan elkezdtek vetkőzni. Amikor a felsőjük lekerült, a sétálóutca kávézóinak teraszán ülők hangos ovációba kezdtek.

Ez nem hagyott alább az "Ének az esőben" című sláger dallamainak ordítása közben sem, de szintén nagy ováció övezte, amikor a huszonkét fős társaság a csípőjét forgatva a Lucsacsa kiáltozása mellett rázta magát.

A folytatás még ennél is bátrabb volt, hiszen a skandálás ritmusára a nadrágjukat és az alsónadrágjukat letolva, nemi szervüket rázva énekeltek.

Így mulattak a rögbisek

Az ováció itt ért a csúcsra. A már szokásos Lucsacsa után felöltöztek és elhagyták a helyszínt.

Az osztrák szövetség hivatalosan is elnézést kért a csapat tettéért, és állásfoglalásában jelezte, a csapat tagjai nem voltak részegek, de belső vizsgálatot indít az ügyben. A litván szövetségnél sajnálják az esetet, de mint jelezték, mire a garázdaság miatt értesített rendőrök kiértek a helyszinre, a csapat már elment onnan. Ennek ellenére a litván rendőrség eljárást indított.

Az osztrák rögbiválogatott június 8-án Bécsben a magyar csapattal találkozik.