Világsztár is dobál a Hungarian Openen

2008.05.09. 16:00
350-en indulnak, az összdíjazás 5000 euró: május 9-11. között rendezik a darts Világkupa magyarországi fordulóját. Híres indulók is lesznek, például az ifjúsági világbajnok Tax Tibor és a holland Joey Ten Berge.

A hét végén, május 9-11. között rendezik a BEAC Sportcsarnokban (XI. Bogdánfy u. 10.) a X. Opel Duna Hungarian Open egyéni és páros dartsversenyt, amely egyben a Világkupa egyik fordulója is. A nevezési listát május másodikán zárták le, 16 ország több mint 350 sportolója indul.

A magyar játékosokon kívül osztrák, cseh, román, szlovák, belga, svéd, bosnyák nevezéseket is fogadtak a rendezők. Húsz finn és húsz holland egyéni induló lesz, ez a két csapat a világ élvonalába tartozik, a holland a sportág második legeredményesebb nemzete, világbajnoki ezüstérmesek.

Vereczkey Lajos, a Magyar Darts Szövetség főtitkára az Indexnek elmondta, a legnagyobb név a mezőnyben a holland Joey Ten Berge, aki a tavalyi csapatvilágbajnoki döntőben kiemelkedően játszott az egyéni világbajnok Martin Adams ellen. Indul az ifjúsági világbajnok Tax Tibor és a tizenegyszeres magyar bajnok Bezzeg Nándor is.

Érvényes nevezést adott le Ganxsta Zolee előadóművész, aki kiváltotta a versenyengedélyt, és mind a három napon táblához áll. Pénteken a férfi egyéni bemelegítő versenyen, szombaton a férfi egyéni ranglistaversenyen, vasárnap a férfi párosban is indul. Párja Varjasi Dániel egykori versenydartsos lesz.

A főtitkár szerint tudatosan csinálnak hírverést a versenynek celebek bevonásával, ez így lesz a továbbiakbban is. Vereczkey véleménye szerint a Hungarian Open középkategóriás versenynek minősíthető, a régióban csak a cseheknek van hasonló erősségű tornájuk. A főtitkár hozzátette, Németországban 1000-1200 dartsos nevez egy-egy versenyre, ettől mi még messze vagyunk.

A Sportklub közvetít, a felvételt nyolc országban adják le, az összdíjazás 5000 euró. A főtitkár természetesen bízik a rendezvény sikerében, 10 000 szórólapot terítettek a környéken és az egyetemeken.

Joey Ten Berge 11 nyíllal kidobja John Waltont