Minden aranyérmet a magyarok nyertek

2008.05.19. 12:55
Egyéniben, párosban, csapatban, ifiben és serdülőben is magyar lett az Európa-bajnok a hétvégi budapesti szektorlabda-versenyen.

Gombfoci, azaz hivatalos nevén szektorlabda Európa-bajnokságot rendeztek a hét végén Budapesten. Horváth Imre, a szervezőbizottság elnöke az Indexnek elmondta, mind az öt versenyszámban magyar lett a győztes.

Az egyéni versenyben az első három helyen magyar szektorlabdás végzett: Fülöp Elemér (Komlói DÖKE) nyert, Szathmáry Károly (Váci Szektor SE) a második, Takács Zoltán a harmadik (Komló). Csapatban a Fülöp, Szathmáry, Takács, Horváth Imre (MTK), Seremet Szilárd (Hírös ALSE) összetételű magyar csapat lett az Európa-bajnok, a párost Szathmáry és Laczkó Balázs (Vác) nyerte.

Az ifik között Kollár Tibor (Vác), a serdülőknél Kocsis Bence (Rózsadomb Bázis SE) győzött.

Horváth szerint a magyar csapat legnagyobb riválisai, a románok és a szerbek még soha nem voltak ilyen erősek, csapatban a románok megszorongatták a magyar válogatottat. Egyéniben a világbajnok, a marosvásárhelyi Pákai György nem jutott a döntőbe, a bronzmeccset is elbukta, negyedik lett.

A szervező több nézőre számított, nagyjából fél ház lehetett az Elektromos Sportcsarnokban. A nézők nagyon szerették a centerpályát, ahol emelvényről és szakkommentátori segítséggel nézhették a meccseket.

Horváth tájékoztatása szerint a következő kiemelkedő hazai rendezésű szektorlabda-esemény 2009 májusában lesz, Világkupát szerveznek brazil és japán versenyzőkkel. Ebben a két országban fejlődik a leggyorsabban a sportág, a pletyka szerint Akihito japán császár is gombfocizik.