A magyar motorosoknak győzniük kell

2008.05.22. 14:15
A most először Ferjan Matejt is a soraiban tudó magyar válogatott győzelmi esélyekkel várja a vasárnapi miskolci salakmotoros csapat-világbajnoki selejtezőt.

A kvalifikációs viadalon Ferjan mellett Szatmári László, Magosi Norbert, Tabaka József és Tihanyi Sándor alkotja az együttest, amelynek az Egyesület Államok, Lettország és Németország csapata lesz az ellenfele a világkupába jutást jelentő első helyért.

Az előzetes vélekedések alapján a győzelemre az amerikaiaknak, a németeknek és a magyaroknak szinte egyforma esélyük van. A hazaiak dolgát megkönnyíti, hogy a tengerentúliaknál a Grand Prix-menő Greg Hancock és a korábbi világbajnok Billy Hamill is kikerült a csapatból, helyükre pedig fiatal pilótákat neveztek.

"Nagyon vártam már, hogy bemutatkozhassam a magyar válogatottban, külön öröm számomra, hogy ezt hazai pályán, Miskolcon tehetem meg. Véleményem szerint ha a csapatunkból mindenki tudásához méltóan húzza a gázt, biztosan megszerezzük az első helyet - nyilatkozta Ferjan. - Szerintem a fiatal tehetségekből álló németekkel leszünk harcban a győzelemért, de ki kell tudnunk használni a hazai pálya előnyét. Remélem, nagyban hozzá tudok járulni ahhoz, hogy bejussunk a világkupába és szerepelhessünk a világ legjobb nyolc csapata között."

A résztvevők

Magyarország: Ferjan Matej, Magosi Norbert, Szatmári László, Tabaka József, Tihanyi Sándor
Németország: Martin Smolinski, Richard Speiser, Tobias Kroner, Kevin Wölbert, Christian Hefenbrock
Lettország: Andrejs Korolovs, Kasts Poudzuks, Jevgenijs Petuhovs, Vjaceslavs Giruckis, Leonids Paura
Egyesült Államok: Billy Janniro, Ryan Fisher, Shaun Harmatiuk, Kenny Ingalls, Tommy Hedden