Négy magyar is döntős öttusa vb-n

2008.05.30. 21:21

Mind a négy magyar induló - Horváth Viktor, Balogh Gábor, Marosi Ádám és a csak egyéniben szereplő Fülep Sándor is - bejutott a döntőbe a férfiak hagyományos versenyében a budapesti MVM öttusa-világbajnokságon.

Pénteken három csoportban selejtezett - az eredeti listához képest eggyel kevesebb - 103 sportember, mindhárom mezőnyrészből az első 12 került a fináléba.

Ezúttal még annyit sem kellett izgulni, mint előző nap a nők selejtezőben, mindegyik hazai versenyző egyenletesen jól szerepelt, így a futásra valamennyien kedvező helyzetbe kerültek, és a zárószámban meg is őrizték pozíciójukat.

"Jól sikerült a nap. Vívásban akadtak hullámvölgyek, de azok is kicsik voltak. Mind a négy fiú három számból megoldotta feladatát, egyiknek sem kellett kifutnia magát" - összegzett Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

A Balogh, Horváth, Marosi összeállítású magyar együttes mellett még az oroszok és az ukránok szerepelhetnek teljes csapattal a fináléban. Ez ugyan a szabályok értelmében nem jelent automatikusan éremszerzést, de gyakorlatilag nagy valószínűség szerint igen.