Hivatalosan is szívleállás végzett Koloniccsal

2008.09.03. 10:44
A szakértői jelentés szerint a július 15-én, edzés közben elhunyt olimpiai bajnok kenus szervezetében nem találtak rendkívüli elváltozást.

A Népszabadság információi szerint gyakorlatilag elkészült az a szakértői jelentés, amely a kenus Kolonics György halálának körülményeit vizsgálta. A lap úgy értesült, az analízis az eddigi adatok alapján nem állapított meg rendkívüli elváltozást, vagyis a július 15-én, edzés közben elhunyt olimpiai bajnok kenussal - amint azt rögvest az eset után valószínűsítették - úgynevezett hirtelen szívleállás végzett.

A 36 éves Kolonics edzés közben lett rosszul egy résztáv végén, odahívta edzőjét, Ludasi Róbertet, rádőlt a kísérő motorcsónakra, majd elvesztette eszméletét. A parton rögtön megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Az elemzés - túl Kolonics szervezetének vizsgálatán - kitért korábbi sérüléseire, betegségeire, vagyis azokra a paraméterekre is, amelyek pluszinformációt adhatnak a tragédia bekövetkezéséről, illetve annak előzményeiről.

Kolonics halálának körülményeivel - miután a csepeli vízi telepre hivatalból kiérkező rendőrök idegenkezűségre utaló nyomot nem találtak - a Budapesti Rendőr-főkapitányság foglalkozik. A boncolást az Igazságügyi Orvostani Intézet, az ilyenkor megszokott doppingminta-ellenőrzést a bécsi laboratórium végezte.

Kolonics 1996-ban párosban Horváth Csabával az oldalán emlékezetes győzelmet aratott, célfotóval nyertek Atlantában. Négy év múlva Sydneyben egyéniben lett a legjobb. Kozmann Györggyel tavaly világbajnoki címet szerzett, a pekingi olimpia egyik favoritjának számított, 500-on és 1000-en is indult volna.

Kozmann György kiegészülve Kiss Tamással kenupárosban fantasztikus teljesítménnyel nyert bronzérmet Pekingben.