Egy évre eltilthatják a részeg magasugrót

2008.09.09. 16:04 Módosítva: 2008.09.09. 16:06
Ivan Uhov orosz magasugró olyan részeg volt a lausanne-i Szuper Grand Prix-viadalon, hogy egy szabályos ugrást sem tudott bemutatni. A rendezők végül megkérték, hagyja el a pályát. Az orosz szövetségi kapitány egyéves eltiltást javasol.

Egyéves eltiltás vár Ivan Uhov orosz magasugróra, aki részegen versenyzett egy hete a lausanne-i Szuper Grand Prix-viadalon. A dülöngélő atléta egyetlen sikeres kísérletet sem tudott bemutatni, mígnem a rendezők megkérték, fejezze be a reménytelen küzdelmet. Riválisai később közölték, látták, amint a nadrágja levételével is nehezen boldoguló Uhov vodkát fogyaszt a GP alatt.

"Ivan megszégyenítette az orosz atlétikát, ezért egyéves felfüggesztést kérek rá a szövetségtől" - jelentette ki Valentyin Maszlakov szövetségi kapitány.

A 22 éves junior Európa-bajnok menedzsere, Pavel Voronkov személyes okokkal magyarázta védence kilengését: "Tagadhatatlanul részegen versenyzett, de előtte összeveszett a barátnőjével, ráadásul csalódott is volt, mert a nyáron nem kvalifikálta magát a pekingi olimpiára. Tanulni fog ebből a leckéből, de egy ilyen súlyos büntetés kettétörné a pályafutását."