35 millióért fut Párizsban a magyar csodaló

2008.10.04. 17:54 Módosítva: 2008.10.04. 17:54
Overdose, a tíz versenyén veretlen hároméves csődör a világ egyik legrangosabb sprintversenyén fut vasárnap Franciaországban. A bukmékerek esélyesnek tartják, ha győz, szinte biztos, hogy megveszik a dúsgazdag arab istállótulajdonosok.

Vasárnap, a Prix de l'Abbaye de Longchamp 14.15-ös futamában indul Overdose, a veretlen, nagyjából egymilliárd forintot érő magyar csodaló. A táv 1000 méter, a verseny összdíjazása 250 ezer euró (60 millió forint), ennek egész pontosan 57,14 százalékát kapja a győztes, ami 142 850 euró.

Overdose hétfőn indult Párizsba. Menet közben le kellett cserélni a vagont, mert az állat kényelmetlenül érezte magát benne; a tréner Ribárszky Sándor vitte utána Overdose megszokott lószállítóját.

A ló szerda kora délután érkezett Párizsba, nem viselte meg az utazás, ami abból látszik, hogy rögtön evett. Overdose a legtávolabbról érkezett induló, a mezőnyből egyedüliként a francia versenyszervező vendége. A futamon 20 ló indul, Overdose-t a fogadóirodák esélyesnek tartják, az első-második helyre sorolják, általában Marhan D'Orral együtt említik.

Csütörtökön könnyű lépés-ügetéssel mozgatták át az izmait, pénteken komolyabb terhelést kapott, szombaton már csak sétált.

Mikóczy Zoltán az Indexnek elmondta, a ló jól érzi magát, jól dolgozik, a pénteki tréningen jól ment. Az állat érzi az edzések sorrendjéből, hogy versenyezni fog, vasárnapra elkapja a versenyláz, ilyenkor izgatott, futni akar, "vérben forog a szeme".

Overdose tulajdonosa jó eredményt vár, az elsőtől az ötödik helyig minden helyezéssel elégedett lenne. Mikóczy tud a pletykákról, hogy dúsgazdag arab istállótulajdonosok is szemet vetettek Overdose-ra, ezzel még nem törődik, most csak a verseny számít.