Overdose esélyesként megy Rómába

2008.11.11. 07:29 Módosítva: 2008.11.11. 07:29
Idei utolsó versenyét november 16-án futja az eddigi tíz futamán veretlen hároméves csődör. A római futamon 80 168 euró (21 millió forint) az összdíjazás, a versenynek egyértelműen Overdose az esélyese.

Idei utolsó versenyét november 16-án Rómában futja Overdose, a veretlen magyar csodaló. A 80 168 euró összdíjazású versenyen nem Európa legjobbjai állnak rajthoz, a futamnak egyértelműen Overdose az esélyese.

A ló csütörtökön indul, péntek reggel érkezik Rómába a vasárnapi futamra, 2 nap kell, hogy magához térjen az utazás okozta sokkból.

overdose

Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa az Indexnek elmondta, a versenyre 44 lovat neveztek, közülük 12-14 indulhat. A római indulás mellett szólt, hogy viszonylag közel van, az állatokat nem kell a futam előtt karanténba zárni. Mikóczy a téli pihenő előtt még egyszer versenyeztetni akarta a lovat, mint elmondta, Overdose kellően fel van készítve, és erre az évre "még benne van egy verseny".

Rómában nem Európa legjobbjai állnak rajthoz, Mikóczy szerint könnyű verseny lesz, Overdose az esélyes. Ezt igazolja, hogy eddigi eredményei miatt (hogy az esélyek egyenlőek legyenek) a rendezők 3 és fél kg plusz súlyt raknak rá.

Olaszországban a közelmúltban sztrájk volt a lósportban, 2 hétig nem tartottak versenyeket. A római futam 1200 méteres, egyenes.

Overdose, a hároméves csődör eddigi tíz futamát megnyerte, a tizenegyediken, az októberi párizsi nagydíjon is elsőként ért célba, de a versenyt a rajtgép hibája miatt érvénytelenítették. Mikóczy azóta is keresi a lehetőséget, hogy a Párizsban (a megismételt futamon) győztes Marchan d'Orral versenyeztethesse lovát, de ez legkorábban jövő tavasszal lehetséges.