Furcsán nyerték az ötvenediket a kínaiak

2008.08.25. 06:34
A döntőben vívta legkönnyebb mérkőzését a kínai ökölvívó, Cou Si Ming: a második menetben váratlanul feladta ellenfele, akin semmilyen külső sérülés nem látszott. A 48 kilós bokszoló így rakhatta el a kínaiak 50. aranyérmét.

Ritkán látható ökölvívódöntővel ért véget a 48 kilósok küzdelme. A kínaiak nagy favoritja, Cou Si Ming egyszer ütötte meg ellenfelét, a mongol Serdamba Purevdorjt az első menetben, ezzel vezetett. A mongol nem volt passzív, harcosan mozgott, de keveset ütött.

A második menetből tizenkilenc másodperc telt el, amikor a mongol edzője váratlanul bedobta a törülközőt. Elsőre nem látszott, hogy baja lenne a versenyzőnek, az orvos hirtelen nem is tudta, melyik testrészét vizsgálja, mert a fején sérülés nem látszott. Utána a mongol a vállát mutatta, mitha nem tudná felemelni a kezét. Nem borult ki, hogy edzője véget vetett a meccsnek, körülbelül kétszáz fős szurkoltábora viszont nem értette, mi történt. Később úgy indokolt, a válla fájt.

Cout hatalmas üdvrivalgás fogadta, mert ő nyerte meg a küldöttség ötvenedik aranyérmét, amit előzetesen szerettek volna elérni.

Azonnal a párt -és állami vezetőkhöz vitték a díszpáholyba, még az eredményhirdetés és a nyilatkozatok előtt. Kína amúgy keretbe foglalta az olimpiát, mert száz érmet nyert, a századikat, egyben az ötvenegyedik aranyat szintén öklöző, Csang Hsziao-ping harcolta ki a félnehézsúlyban.