A kenusok napja volt

2008.08.22. 14:11
Hat számból három érem.

Vajda Attila elegánsan nyerte meg az 1000 egyest, erre készült, ezt várta el magától. Formáját nézve még 500-on is mutathat újat, bár hivatalosan az a gyengébbik száma, magának se tette olyan magasra a lécet, de sugallta, hogy akármi megtörténhet.

Kozmann György Kiss Tamással olyan versenyzést mutatott be, amire senki nem számított, bár már a középfutamban is az látszott, hogy nagyon jól együtt van a két kenus. Akkor teljesítették is a kitűzött célt, de mint kiderült, sokkal több volt bennük. Mindketten hihetetlenül gyorsan alkalmazkodtak az új helyzethez, Kiss Tamásnak ráadásul ez volt az első ilyen szintű világversenye, a ma olimpiai bronzérmessé lett kenus mindössze 21 éves.

kozmannkiss
Befutó után

A női négyes ezüstje szépen csillog, talán a németektől szenvedett vereség inkább lelket önt majd Kovács Katiba és Janics Natasába, és nem kedvetleníti el őket, hiszen rutinos versenyzők mindketten. Szombaton még lesz dolguk, az egyes és a páros mezőny is nagyon kemény. Biztos érzik is magukon a súlyt: párosban ez az egység az olimpiai címvédő, egyesben pedig Janics Natasa nyerte az athéni olimpiát. Most Kovács Katalinnak van lehetősége duplázni.