Djokovics, a szimuláns

2008.09.03. 11:05 Módosítva: 2008.09.03. 15:10

Ismét szimulálással vádolták meg Novak Djokovicsot, aki háromszor is sérülésre vagy betegségre hivatkozva pihent és nyert időt Tommy Robredo ellen az amerikai nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjében.

A 4:6, 6:2, 6:3, 5:7, 6:3-ra végül diadalmaskodó szerb sztár a csípőjét kezeltette a második szettben, később gyomorbántalmakra panaszkodott, majd a bokáját is fájlalta, ami felháborította spanyol riválisát:

"Nekem is voltak fájdalmaim, lefutottam a lábam, égett a talpam, mégsem húztam vele az időt. Ha valaki nem egészséges, akkor ne játsszon. Djokovic minden ápolás után úgy futott, mint a nyúl, így én nem hiszek neki, szerintem csak pihenni akart, ahogy máskor is tette."

Az elmúlt években többen - köztük Roger Federer - is azzal vádolták meg a szerb játékost, hogy visszaél azzal a szabállyal, mely szerint egy meccsen többször is lehet orvost kérni, ha nem ugyanarról a problémáról van szó. Djokovics következő ellenfele, az amerikai Andy Roddick némi szarkazmussal taglalta az újságíróknak, hogy ellenfele milyen panaszokkal kérhet majd segítséget:

"Hátizomhúzódás, csípőfájás, görcs, megfázás, madárinfluenza, lépfene, atípusos tüdőgyulladás. Novak vagy mindig túl hamar kér ápolást, vagy ő a világ legbátrabb fickója, hogy így is vállalja a játékot. Döntsék el önök." (MTI)