Focimeccs hangulatú horror-show a centerpályán

2008.09.04. 19:32 Módosítva: 2008.09.06. 11:00

Megpróbálom a mutatóujjamat olyan finoman letolni a torkotokon, hogy ne okozzon azonnali hányást a kritika nélküli lelkesedés, minden objektivitást nélkülöző elragadtatás.

A tenisz a legjobb sport a világon, a US Open centerpályáján feltétlenül. Focimeccs hangulatban nézni, ahogy a világ legjobb játékosai széttépik egymást és sorra játsszák horror show-ba illő mérkőzéseiket folyamatos merevedést okoz.

9.11 persze kicsit bekavar, a telepre ami a NY Mets közvetlen szomszédságába épült a mezei szurkolók nem vihetnek be laptopot, a megőrzéshez be kell kapcsolni és elmatat rajta egy kedves srác, én meg mondom: köszi ne matass, inkább a csomagtartó. Mivel az éjjeli mérkőzések rendszerint hajnalban érnek véget finoman szólva szívás a folyamatos megmondást, így a harmadik napon sikerül csak a bejelentkezés.

Ez nyílván kizárólag engem zavar a világ legnagyobb teniszstadionjában, ahol 24 ezer ember tombol végig szinte minden mérkőzést. Még egy szívfájdalmam van, aztán az ömlengés: nem lehet semmilyen feliratot tartalmazó cuccot kirakni, de még tartani sem. Tőlem a második percben vették el a Federert éltető zászlót, kaptam kis papírkát, hogy az egyenlő bánásmód és versenyszellem jegyében nem lehet "üzenni" a játékosoknak. Tegnap a mellettem ülő sráctól elvették a spanyol zászlót a Nadal meccsen, gondolom ez is coachingolásnak tűnt számukra... Gondolom be vannak szarva, nehogy Gyurcsány takarodj táblával érkezzen mindenki.

Efelett minden zseniális, a közönség elképesztő show-t csinál, ami az első néhány órában zavarba ejtő, aztán nincs tovább átadom magam és sikítok a kivetítőre.

Nyugdíjasok Floridából, spanyol ajkú fiatalok Nadal mezben, minden szünetben üvölt a zene, akire a rátalál a kamera kivétel nélkül feláll és produkálja magát, a 70 éves néni simán rázza a hátsóját Ramonesre. És értenek a teniszhez. Ez persze kissé háttérbe szorul, amikor amerikai játékos játszik, de csak egy bizonyos határon belül. Mennek a bekiabálások, néha belesikítanak a pontokban, de tegnap miután valaki beüvöltött Rafa két szervája közé, felállt 20 ezer ember és out-out kiabálással kivezettette az elkövetőt.

Természetesen most is találtak valami okot az ünneplésre: 40 éves évfordulóját tartják az úgynevezett open eranak, mindenhol a múlt bajnokait látni plakáton és élőben.

Ja és idén zöld a US Open, ami leginkább abban nyilvánul meg, hogy a rengeteg moslék mellett organikus kajákat is lehet venni. Csatlakoztam.

Na a lényeg:

Djokovic - Robredo

Olyan meleg volt, hogy majdnem elájultam. Ülve. Novak minden pont után az anyukáját nézi. Nagyon aranyos. Óriási meccs volt.

Federer - Andrejev

Ha tévén nézem biztosan csapkodom a karfát, hogy a mi van veled Roger, de harcolt és élőben látni csodálatos élmény, valószínűleg ennyire lazán tényleg nem játszott senki.

Ma sem lesz könnyű dolga.

Roddick - Gonzales

Andynak tényleg óriásit szervál, Gonzales pedig akkora tenyerest üt, hogy nem látni a labdát. Nem szeretem Roddick játékát, egyszerűen unalmas, elnézést. Gonzales, pedig kétarc. Most rossz fej volt.

Murray- Del Podro

Okés, szerintem a jövő párosa. Murray egy patkány és géniusz. Big Mac szintű keze és ritmusérzéke van. Darabokra szedte Del Podrot, aki szerintem két éven belül NO1 lesz. Ezzel a magassággal ilyen koordinált mozgást előadni hihetetlen. Cseh tenisziskola, de tényleg. Szervánál ütő szívére a labda, minden lendítésének gyönyörű íve van, hihetetlenül zártak az ütései. Tényleg fantasztikus. Murray most szétszedte a fonákjára lenyesett labdákkal, de legközelebb még nehezebb dolga lesz.

Nadal-Fish

Martin nagyon szimpatikus és igazán jó keze van. Rafa 10 spanyol előtt? Verhetetlennek tűnik.

Williams - Williams
visszaszívnék mindent, amit a női teniszről írtam (Ági és a fiúk) de a tesókat egyébként is kiemeltem a mezőnyből. Fantasztikus volt.

Federer - Muller
Federer sorban a 18-ik slam elődöntőjét játssza szombaton. Soha senki nem fogja ebben utolérni.

Roddick - Djokovic
Ezért kár volt Roddicknak kihagyni az olimpiát, megint bebizonyosodott, hogy ezen a szinten fejben dől el minden és ott nem elég erős.
Nem 4. set tie break 5-5nél próbálunk meg először rövidíteni a mérkőzés folyamán egy sok ütésből álló labdamenet végén, mert ebből csak az derül ki, hogy nem bírja idegileg és be akarja fejezni a pontot bármi áron. Most jó magas volt az ára, nagyon csalódottan távozott 23.000 amerikai.

2 jedi 450.polo