MAGYARORSZÁG OLIMPIAI BAJNOK!

2008.08.24. 15:03 Módosítva: 2015.05.21. 04:32

BENEDEK TIBOR, BIROS PÉTER, GERGELY ISTVÁN, HOSNYÁNSZKY NORBERT, KÁSÁS TAMÁS, KIS GÁBOR, KISS GERGELY, MADARAS NORBERT, MOLNÁR TAMÁS, SZÉCSI ZOLTÁN, VARGA DÁNIEL, VARGA DÉNES, VARGA TAMÁS.

Magyarország - Egyesült Államok 14:10

Igen! Megcsinálták! Varga Dani és Varga Dumi is OLIMPIAI BAJNOK!

Nem is lehetett volna máshogy. Igaz, amikor meghallottam, hogy Amerika az ellenfél, megijedtem, nehogy elfújják a meccset a bírók (kanadai és montenegrói játékvezetés). Ugyan volt rá egy - két próbálkozásuk, de egyértelmű volt, hogy ma ez a csapat verhetetlen vízilabdában.

Már az első negyed elején bizonyította ezt Dumi, fantasztikus gólt lőtt. Pofátlan egy elképzelés volt (hehe). Gergelynek viszont nagyon nem ment, rosszul védett. Járt az agyam, hogy miért nem cseréljük már be. Vajon ennyire beteg Szecska, hogy nem bírná hozni, amit kell? Á, az lehetetlen! Szecska fél lábbal, csukott szemmel is jobb, mint most Gergely! Miért nem cseréli már be Kemény?!

6:4 volt az állás a következő negyed előtt. Meg kell hagyni, elég rendesen tartották magukat az amerikaiak, de már észrevehető volt, hogy nem fogják úgy bírni a meccset, mint a mieink. Olyan alap hibákat követtek el többször, amit egy OBI B-s női meccsen is ritkán lát az ember. Ha a támadóidő a vége felé jár, akkor vagy hagyjuk a labdát, ahol van, vagy a saját sarkunkba lőjük - amennyiben már nem tudjuk kapura lőni -, de nem előre, segítve ezzel a másik csapat támadását.

Végre Kemény is belátta, hogy ide Szecska kell. Kapust cserélt.

Láthattunk két nagyon szép ejtést is a negyed során. Az egyik Biros nevéhez fűződik, a másik Azevedoéhoz. Bár Mezei szerint az amerikai gólja volt olyan "pazar", mint Dumié, én szívesen vitába szállnék vele. Benedek lőtt egy hatalmasat előnyből, amit nem adtak meg a bírok, mert belelóbált. Valójában tényleg lóbált, de nem a sípszó után, hanem még előtte. Na ilyenkor mi van? Hehe, most ezen agyalok. Ez ciki...

A negyed vége előtt az utolsó 9 másodpercben Kicsi és Biros összjátékot láthattunk, 9:8. Csúcsszuper volt, amit csináltak! Ez az, amiben különbözik a magyar vízilabda az összes többitől.

A harmadik negyed megint eszembe juttatta, hogy mennyire nem akartam Molnárt már erre az olimpiára. És ugyan gyengült az utóbbi években, Pekingben sikerült bebizonyítania, hogy tud ő még úgy játszani, ahogy anno. Kevesebb kontra és szép gólok írhatóak a nevére. Tényleg jól játszott végig. Biros lesérült a második negyed végén, így ő többet nem is szállt vízbe a meccs során, ahogy Hosnyánszkynak is eddig a negyedig tartott a döntő. Ő kipontozódott. 11:9 volt az állás, amikor kaptunk egy fórt. A lövés kapufáról pattan le Madaras elé, akinek ítéltek is egy szabadot. Ezalatt a kiállított játékos a kötelet felemelve jött vissza. Kedves Mezei Dániel! A reklamáció nem azért volt, mert a szabadot nem hagyták elvégezni, hanem azért, mert a kiállított játékos nem jöhet vissza akkor, amikor áll az óra. Hiszen áll az óra. A bírókat ez nem nagyon zavarta. Ahogy az sem, hogy kötelet emelt közben a játékos. Ment tovább a támadásunk a kiegészült amerikai csapatt ellen, ahelyett, hogy egy újabb kiállítást ítéltek volna a játékvezetők! Sebaj, tartjuk magunkat. Nagyon jól védekeztünk. Szecska bravúros még mindig!

11:9 az állás az utolsó negyed kezdetekor. Kemény rögtön begyűjt egy sárgát reklamációért. Kásást víz felett ütik, a bírók pedig nem ítélnek semmit. Ugyan! Nekünk ez sem gond. Megyünk tovább. Lövünk is egy gólt, 12:9. Az amerikai csapat teljesen szétesett. Nem jön össze nekik semmi. Kemény a következő fórnál kikéri első idejét. Varga Dumi a gólszerző. 13:9. 3 perc van még hátra. Hiába jutnak előnyhöz az amerikaiak, Szecska ma megállíthatatlan. Mi támadunk, 2 perc 16 másodperccel a vége előtt Madaras belövi a 14. gólunkat! 5 góllal vezetünk! Az amerikaiak szétestek. A negyedben még egy gólra voltak jók. Az utolsó másfél percben Smith lő egy akció gólt, 14:10. Kemény kikéri második idejét 1 perc 10 másodpercnél. Benedek zseniálisan őrzi a labdát az utolsó pillanatig, mielőtt tovább adná Duminak. Egy támadása van még az amerikaiaknak, de már semmit sem tudnak kezdeni a labdával. Hiába, ez a sport a MAGYAROKNAK lett kitalálva! Még 10 másodperc van hátra, zeng az uszoda a magyar szurkolóktól: 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

MAGYARORSZÁG OLIMPIAI BAJNOK!