Kassai Viktor vezeti a futballdöntőt

2008.08.20. 07:37
A magyar labdarúgó-játékvezető pályafutásának legfontosabb feladatát kapta a szombati Argentína-Nigéria meccsel. Kassai tartalékként részt vett az Eb-n, tagja a 2010-es világbajnokság játékvezetői keretének.

Kassai Viktor vezeti a pekingi olimpia férfi labdarúgótornájának szombati döntőjét, az Argentína-Nigéria összecsapást. Erről Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke tájékoztatta az MTI-t.

"Kassai Viktor szerepel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) azon keretében, amelynek tagjai ott lehetnek majd a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon. Az elmúlt két évben remek eredményeket ért el a teszteken, folyamatosan fejlődik, ennek is köszönheti ezt az elismerést is" - nyilatkozta Vágner az MTI-nek.

A magyar játékvezető a tornán a csoportküzdelmek során eddig csak egy meccset dirigált, az argentin-ausztrál találkozót (1-0). Segítője Erős Gábor és Vámos Tibor lesz.

A finálé - amely az 1996-os atlantai játékok megismételt döntője - magyar idő szerint szombat reggel 6 órakor kezdődik.

Kassai, az idei labdarúgó Európa-bajnokságon még csak negyedik számú játékvezető volt, három mérkőzésen (portugál-török, osztrák-lengyel, olasz-francia) működött közre.