A tőrözőnők sem jutottak semmire

2008.08.16. 17:03
Az olaszok végig vezetve nyertek a bronzmeccsen, hiába sikerült néha közelebb kerülniük hozzájuk Mohamedéknek, esélyük sem volt a győzelemre. Az elődöntőn ment el minden, a magyar vívóküldöttség egy éremmel áll, már csak a kardcsapat kozmetikázhatja a siralmas eredményt.

A női tőrcsapat a németek legyőzése után kikapott az amerikaiaktól az elődöntőben, így csak a bronzéremért vívhatott a többek között az egyéni olimpiai bajnokot is felvonultató, egyértelműen aranyesélyesnek sejtett olaszokkal.

A magyar csapatban az egyéniben nem indult Ujlaky került a csapatba Knapek helyett, aki egyéniben a legelőkelőbb helyen végzett, ötödik lett.

Ujlaky vívta az első meccset Salvatore ellen, és nem sokat tudott mit kezdeni az olasszal, az első három perc végére hárompontos hátrányba került. Érkezett Varga, majd a következő párban az amerikaiak ellen pazarul vívó Mohamed (Vezalli és Granbassi ellen), de a különbség nem csökkent.

A folytatásban is voltak kisebb magyar sikerek, de az utolsó összecsapásra Vezalli és Ujlaky között 21-17-es olasz vezetésnél került sor. A magyar hiába ment előre és próbált meg mindent, a végén már szorította az idő is, az egyéni olimpiai bajnok pedig taktikusan használta ki az ebből adódó előnyt.

A magyar együttes így negyedik lett, azaz már biztos, hogy a vívóküldöttség nem tudja teljesíteni a szövetség által kitűzött célt, a három érmet. Eddig csak Mincza Ildikó nyert bronzérmet, és már csak a férfi kardcsapat van hátra, azaz legjobb esetben is csak két érem lesz vívásban.

A tőrcsapatok döntőjét az oroszok nyerték, elképesztő fölénnyel, 29-11-re verték a magyarbúcsúztató amerikaiakat.

Olaszország-Magyarország 32-23

Ilaria Salvatori-Ujlaky Virginie 3-0 Valentina Vezzali-Varga Gabriella 5-2 Margherita Granbassi-Mohamed Aida 2-2 Salvatori-Varga 1-0 Granbassi-Ujlaky 2-5 Vezzali-Mohamed 4-2 Granbassi-Varga 1-4 Salvatori-Mohamed 3-2 Vezzali-Ujlaky 11-6