Talmácsi 250-es tesztet nyert Valenciában

2009.02.02. 10:17
Jól sikerült a vasárnap az Aspar Teamnek, mind a 125-ösök, mind a 250-esek között a csapat versenyzői végeztek az első három helyen. A magyar exvilágbajnok csapattársa, Alvaro Bautista viszont megsérült.

A 125-ösöknél Julian Simon bizonyult a leggyorsabbnak a hétvégi spanyolországi tesztelésen, őt Sergio Gadea követte, a harmadik helyen pedig Bradley Smith végzett. A hideg idő miatt egyetlen kört sem futott Sandro Cortese és Stefan Bradl sem.

Talmácsiék, elmondása szerint, még mindig az alapbeállításokon dolgoznak, a magyar pilóta még csak szokja a gépét, így nem is annyira a sebesség a legfontosabb cél. Ennek ellenére a magyar versenyző bizonyult a leggyorsabbnak. Azzal együtt is, hogy a csuklója még mindig nem százszázalékos.

Talmácsi Gábor így nyilatkozott a teszt után: "Szerencsénk volt, hogy csak délután kezdett esni az eső, hiszen így minden, számunkra még kérdéses beállítást megoldottunk! Talán még ennél is tudtam volna gyorsabb lenni, ha az utolsó körben nem kezd esni, de ezzel az eredménnyel is nagyon elégedett vagyok. Mióta a 250 cc-s géposztályban tesztelek nem csak a mai, hanem az eddigi próbák leggyorsabb idejét futottam az új motorral. Így kapcsolatunk arra is megérett, hogy ne csak egy RSA 250 legyen, hanem eddigi szokásainkhoz híven nevet válasszak neki, ami, természetesen csakis női név lehet. A döntést a csapattal közösen hoztuk meg, a név pedig már fel is került a motorra: Viktória, azaz Viki. Nem véletlen a választás, hiszen a szó eredeti jelentése győzelem, aminek az erejében nemcsak bízom, de hiszek is."

Rosszul járt Alvaro Bautista, aki a második helyről ment még ki javítani, de az eső miatt csúszós pályán, az utolsó kanyarban bukott és csuklóját törte. Legalább egy hónap kényszerpihenő vár rá.

ValeTalma3 0201

A két kisebb kategória következő, immár hivatalos, azaz IRTA-tesztje március 25. és 27. között lesz, Jerezben, továbbá a portugáliai Estorilban következik még hivatalos gyakorlás, amelynek még nincs pontos időpontja.

Hétfőn a legnagyobb géposztályban, a Moto GP-ben is megkezdődik a munka. A mezőny, a malajziai Sepangban köröz majd, bemutatkozik a Suzuki legújabb fejlesztése, a teljesen átdolgozott GSV-R motor, amelyen Loris Capirossi és Chris Vermeulen fog kísérletezni.

A valenciai teszt 2. napjának végeredménye

125 köbcenti:

1. Julian Simon (Aprilia) – 1.41.839 (28 kör)

2. Sergio Gadea (Aprilia) – 1.41.968 (52 kör)

3. Bradley Smith (Aprilia) – 1.42.257 (47 kör)

250 köbcenti

1. Talmácsi Gábor (Aprilia) – 1.38.089 (33 kör)

2. Alvaro Bautista (Aprilia) – 1.38.170 (18 kör)

3. Mike Di Meglio (Aprilia) – 1.38.374 (29 kör)