Saját zsebből versenyez a magyar dartsos

2009.02.09. 10:59 Módosítva: 2009.02.10. 11:46
Bezzeg Nándor Gladbeckben versenyez február végén, a torna fődíja hatezer font. A legjobb magyar játékos szponzorokkal tárgyal, de önerőből utazik Németországba.

A németországi Gladbeckben versenyez február 28-án Bezzeg Nándor. A legjobb magyar dartsos a Hotel Van Der Valkban a PDC (Professional Darts Corporation) egyik német ranglistaversenyén indul. A versenyt egy nap alatt, szombat déltől (várhatóan) késő estig rendezik, Bezzeg pénteken kora délután érkezik a helyszínre.

A nevezési díj a PDC-tagoknak 100 font (33 ezer forint), a verseny nyílt, tehát nincs létszámkorlátozás, a nevezési határidő február 19. A tornán 6 nyert játékig, úgynevezett legig játszanak.

A verseny összdíjazása 30 ezer font, ebből a győztes hatezer fontot (szűk kétmillió forint) kap, a legjobb 64 között kiesők 200 fontot (66 ezer forint) nyernek.

Bezzeget klubja, a Gilde ugyan támogatja, több szponzorral is tárgyal, de erre a versenyre önerőből utazik.

A jászladányi sportoló volt az első magyar dartsos, aki decemberben indulhatott a profik világbajnokságán, ahol az első fordulóban 3-0-ra kikapott a holland Vincent van der Voorttól.