Magyar arany a varsói cselgáncs Vk-n

2009.03.01. 22:53

A 90 kg-os Madarász Tamás aranyérmet nyert vasárnap a férfi cselgáncs Világkupa varsói állomásán. A debreceni dzsúdós egy finn és egy szlovák rivális után az Európa-bajnok spanyol David Alarzát verte meg, majd az elődöntőben a kazah Timur Bolatnál bizonyult jobbnak vazaarival. A fináléban a litván Karolis Bauzát kapta ellenfélül, akit ugyancsak vazaarival legyőzve szerezte meg élete első Vk-diadalát.
A többi varsói magyar közül Farkas Bálint (100) hetedik lett, míg az idei Hungária Kupán bronzérmes ifj. Nagysolymosi Sándor (81), valamint Krizsán Szabolcs (81), Csoknyai László (81), Ledényi Levente (90), továbbá az Európa-bajnok Hadfi Dániel (100) és Bor Barna (+100) helyezetlenül zárt.

Prágában, a női viadalon Karakas Hedvig szombati arany-, és az ugyancsak 57 kg-os Baczkó Bernadett ezüstérme után már nem termett babér az egyetlen vasárnapra maradt magyarnak: a januárban Szófiában diadalmaskodó Joó Abigél (70) a hetedik helyen végzett.
Az Európa-bajnoki kvalifikáció prágai, illetve varsói záróversenye után már csak edzőtáborok várnak a cselgáncsozókra az áprilisi Eb-ig, amelyre Tbilisziben kerül sor. A magyar Eb-keretet a jövő héten hagyja jóvá a szövetség elnöksége.