Budapest rendezi a 2012-es melegolimpiát

2009.03.17. 13:36

Budapesten rendezik meg a 2012-es Eurogames elnevezésű szabadidősport rendezvényt, amely elsősorban a kontinens leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű társadalma számára nyújt versenyszerű sportolási lehetőséget - hangzott el a szervezők keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

"A 2012-es budapesti Eurogames megszervezése az előzetes számítások szerint 150-160 millió forintba kerül, amelyhez a nemzetközi szövetség is hozzájárul, hiszen a költségek egyharmadát állja" - mondta László Gábor, reprezentációs elnök. - A Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen elkészített kalkuláció alapján arra számítunk, hogy az Eurogames három milliárd forintos bevételt hoz majd a fővárosnak."

A tervek szerint az eseményre 2012 júliusában kerül sor, a négy nap alatt, kilenc helyszínen, tizenkét sportágban mérhetik össze tudásukat a versenyzők. A programban szerepel tollaslabda, futás, úszás, röplabda, labdarúgás, kosárlabda, kézilabda, kerékpár, gyalogtúra, birkózás, sakk, valamint tánc. A tervezett helyszínek között szerepel a Papp László Budapest Sportaréna, a SYMA-csarnok, valamint a Margitszigeti Atlétikai Centrum is.