Armstrong bukott és kórházba került

2009.03.23. 17:26 Módosítva: 2009.03.23. 21:36
30 fős tömegbukásba keveredett Spanyolországban a hétszeres Tour de France-győztes, kulcscsontját törte. Egyedül ő sérült meg súlyosabban, kórházba vitték, feladta a körversenyt.

Lance Armstrong hétfőn nagyot esett az öt napos Castilla-León országúti kerékpáros körverseny első szakaszán, úgy 20 kilométerre a céltól: könyökét és vállát ütötte meg, eltört a jobb kulcscsontja.

armstrong

A gazzetta.it szerint 30 fős tömegbukásba keveredett, egyedül ő sérült meg. Nem tudta folytatni, a valenciai Rio Carrion kórházba vitték. A verseny szervezőinek késő délután kiadott közleménye szerint Armstrongot átszállították Valladolidba, az ottani Egyetemi Klinikára, ahol egyértelműen megállapították, hogy eltört a versenyző kulcscsontja.

Johan Bruyneel, az amerikai versenyző csapatának, az Astanának a vezetője is elmondta, hogy mivel nincs komplikáció, Armstrong várhatóan gyorsan felépül.

A hétszeres Tour de France-győztes 37 éves versenyző szeptemberben három év után tért vissza, az Astana-csapatban indul, ez volt a második rangos európai versenye.

A vasárnapi Milan-San Remón a 125. lett. Fő célja, hogy induljon a májusi Giro d'Italián és valószínűleg a júliusi Tour de France-on.

Az amerikai kerekes elmondta, hogy egyelőre nem tudja, hogy részt vehet-e a májusi olasz körversenyen, a Giro d,Italián: "Nagyon el vagyok keseredve, ilyesmi még nem történt velem. Nem érzem jól magam. Most hazamegyek, pihenek és megpróbálom megtalálni a legmegfelelőbb gyógymódot" - nyilatkozta Armstrong.