Ligeti is búcsúzott a birkózó Eb-n

2009.04.01. 18:26

A vigaszág első körében kikapott, és kiesett a szabadfogásúak 96 kg-os kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a vilniusi birkózó Európa-bajnokság második napján.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kontinensviadalon ötödik 20 éves sportolónak nem volt esélye a török Serhat Balci ellen, aki két menetben nyerte a mérkőzést. Ligeti az első két percet 6-0-ra, a másodikat pedig 2-0-ra veszítette el.

Ezzel magyar szempontból lezárult az Eb a szabadfogásúak számára, a legjobb helyezést a kedden ötödik Wöller Gergő érte el.

Csütörtökön a nők kezdik meg küzdelmeiket. A szakág első napján két magyar versenyző lép szőnyegre. Az 51 kg-os Szabó Emese a tavalyi tamperei Eb finn bronzérmese, Tiina Ylinen ellen kezd. A következő ellenfél a német Engelhardt és az olasz De Paola mérkőzésének győztese lehet. Az 59 kg-ban érdekelt Godó Kitti a junior világbajnok, tavalyi Eb-ötödik svéd Johanna Mattsson kapta első riválisnak. Amennyiben sikerrel veszi az akadályt, az Esposito (olasz)-Bohan (fehérorosz) találkozó győztese várja. (MTI)