Magyarország-Brazília 1-8

2009.04.09. 11:58 Módosítva: 2009.04.09. 11:58

A Borsodi Futsalkupa utolsó meccsén 8-1-re kikaptunk Brazíliától, a harmadik helyen végeztünk a négyes tornán. A futsalválogatott első sora gyors, kreatív és versenyképes, a többi nem.

A torna zárómeccsén a hét világbajnokkal felálló Brazília ellen elméletileg a második helyért játszott a válogatott, győzelemmel megelőzhettük volna a horvátokat verő Szlovákiát.

Telt ház és fullasztó hőség volt a Körcsarnokban, Kozma Mihály szövetségi kapitány Balázs kapus, Gyurcsányi, Lódi és Kovacsics mellett Sivákot játszatta az első sorban. Az 50. másodpercben Gyurcsányi lábáról bravúrral szedte le a labdát a brazil kapus, a 2. percre már két-két helyzet volt a kapuk előtt.

Az első sor nagyon jól játszott, partiban volt a világbajnokokkal. Feltűnt, hogy a brazilok az előreívelt labdákkal nem tudtak mit kezdeni, védelmüket meg lehetett zavarni. A 6. percben védelmi hibából kaptunk gólt, a cserére figyeltek a játékosok. A félidő közepére felpörgött Brazília, több helyzete is volt. Balázs hibátlanul védett, de csak nyomoztuk a labdát. A második sor nem bírt velük, a 11. percben kaptuk a másodikat.

Legnagyobb helyzetünket Gyurcsányi labdaszerzése, Lódi passza után Sivák hagyta ki, a 18. percben az ő két labdaeladásából volt brazil helyzet, de kihagyták.

A második félidő 23. másodpercében egy felívelt labdából Kovacsics a kapuson átemelve lőtte a meccs talán legszebb gólját, 2-1. Az első három perc a miénk volt, de amint az első sor lement, rögtön két brazil helyzet jött.

A 28. percben szerencsés lepattanó utáni gólt lőttek, majd megint felpörgették az iramot, és öt perc alatt négyet kaptunk. Balázs hiába védett nagyon jól, a brazilokkal elbírt, a magyar cseresorral nem: néhány brutális védelmi hiba után a csapat összeesett, a végén újabb két gól jött, 8-1 oda.

Az utolsó percekre az első sor is visszaesett, nem tudtunk akciót vezetni, labdát birtokolni. Öt perccel a vége előtt miénk volt a meccs legszebb akciója, Kovacsics és Lódi a levegőben fejjel-lábbal négyszer tette egymáshoz a labdát, a helyzet kimaradt.

A brazilok magabiztosak, erősek, játékukban szinte nincs technikai hiba, eladott labda. Láthatóan nem adtak ki mindent magukból, amikor felgyorsították a játékot, azonnal gólokat lőttek. Nagyon tiszteltük őket, nem hittünk a jó eredményben, a játékosok néha ok nélkül estek pánikba.

Rossz volt a védekezésünk, több gólt is kaptunk a kapusról kipattanó labdákból. Az 5. gólnál Wilde beállt a hatosunkra, mutatta, hova kéri a sarokrúgást: oda kapta, kapásból be is lőtte; az ilyen helyzeteket ki lehetne védekezni.

A válogatott első sora, Balázs kapus, Lódi, Gyurcsányi és a most sérült Madarász Szentével kiegészülve a legerősebb, sokat cserélve egy félidőig bárki ellen jó eredményre képes. Második és harmadik sorunk még nincs. Kozma kapitány Sivákot próbálta sokszor az első sorban játszatni, teljesítménye nem volt meggyőző, az ezen a tornán Madarász helyett szintén első soros Kovacsics ügyes, magas és erős, de védőmunkája jóindulattal is csak közepes.

"Nem vagyok nagyon csalódott, megfiatalított csapatom bátor játékot vállalt fel, de nem vagyunk azonos szinten a világbajnokkal - nyilatkozta a mérkőzés után Kozma Mihály. - Nem akartunk foggal-körömmel védekezni, de a labdaszerzésre való törekvésünk nagyon kivette az erőnket, ha lesz lehetőségünk heti rendszerességgel készülni, ebben a tekintetben is előrébb léphetünk."

A torna végeredménye

1. Brazília 9 pont
2. Szlovákia 6 pont
3. Magyarország 3 pont
4. Horvátország 0 pont