Ingyen megkapta az m1 Talmácsi futamát

2009.04.10. 22:48
A jogtulajdonos spanyol cég a szurkolóknak tett gesztusként ajánlotta fel a katari versenyt, a Magyar Televízió még nem válaszolt.

A gyorsaságimotoros-világbajnokság közvetítéseinek jogtulajdonosa pénteken, az esti órákban hivatalosan, telefonon értesítette a Magyar Televízió (MTV) sportosztályának vezetését, hogy az MTV jövő heti döntésétől függetlenül - a magyar nézőknek és Talmácsi Gábor szurkolóinak tett gesztusként - felajánlja az MTV számára a katari nyitófutam minden kategóriájának ingyenes közvetítését.

A jogtulajdonos hivatalos választ egyelőre az MTV vezetésétől nem kapott.

Emlékezetes, hogy a Magyar Televíziónak a tárgyalások kezdetén ajánlott, hat hónappal ezelőtti ár hatodáért sem kell a MotoGP-közvetítés, melyről a futam előtt két nappal még nem született megállapodás.

Két hete a jogtulajdonos a saját szabályzata szerinti lehető legalacsonyabb árat ajánlotta a köztévének, mely euróban alacsonyabb (a rossz árfolyam miatt forintban több) a tavalyinál, az MTV megkapta volna mindhárom kategória jogait, ráadásul a kábeltelevízióknak továbbértékesíthette volna az adást. A televízóban ezt sem fogadták el, az MTV válaszul nulla forintos ajánlatot tett.

A világbajnokság első futamát vasárnap rendezik Katarban, a 125 kcm-ben 2007-ben világbajnok, tavaly bronzérmes Talmácsi Gábor a 250-esek mezőnyében rajtol.

Talmácsi az első szabadedzést megnyerte Katarban, a spanyol Alvaro Bautista második, az olasz Mattia Pasini harmadik, Tóth Imre 18. lett.