Felhőszakadás mosta el a sivatagi Moto GP-t

2009.04.13. 11:33
Valentino Rossi és társai felsorakoztak a rajtnál, indultak volna a felvezető körre, amikor esni kezdett, majd vihar támadt. Hétfő este pótolják a nagydíjat, ha nem esik.

Hétfő estére halasztotta a katari Moto GP-futamot a világbajnokságot szervező DORNA cég, miután hajnalban egyeztetett az istállókkal. A vasárnap éjszakára tervezett versenyt felhőszakadás miatt tolták későbbre.

Valentino Rossi és társai felsorakoztak a rajtnál, indultak volna a felvezető körre, amikor esni kezdett. A csapadék percről percre erősödött, viharos szél támadt, a vége felhőszakadás lett. Helyi idő szerint fél tizenkettőkor lefújták a nagydíjat.

"Fél éve erre vártunk. Olyan, mint mikor szeretkezésre készülsz, aztán beállít az anyukád. De azt meg kellene értenie mindenkinek, hogy motorozni világosban kell" - nyilatkozta a gazzetta.it-nek a nyolcszoros világbajnok.

A klasszis végül támogatta a lehető leghamarabbi pótlást, de továbbra sem szeret sötétben motorozni. A pilóták egyhangúlag elutasítják az esti esős futamokat, mert a vízen tükröződő fényektől nem látni rendesen, így ha hétfőn akár csak csepereg, megint nem lesz verseny.

Katarban, ami a Közel-Keleten, a sivatag közepén fekszik, évente nyolc esős napot számolnak. Ebből három idén épp a Moto GP-re esett: márciusban egy hivatalos tesztnap maradt el, szombaton Talmácsi Gáborék időmérője csúszott, vasárnap a 125-ös nagydíjat kellett mindössze négy kör után leinteni. Aztán a legnagyobb kategória el sem indulhatott.

Hétfőn Katarban 9 órakor rajtolnak, ez magyar idő szerint este 8 óra.

A Forma-1-ben pont egy hete a Maláj GP szakadt félbe monszuneső miatt. Ott bő féltávot teljesítettek, mielőtt végleg abbahagyták a körözést.