Nem lesz Kovács-Janics páros a vb-n

2009.07.01. 10:39
A hétvégi Európa-bajnokságon két egyéni számban is aranyérmes Kovács Katalin az augusztusi világbajnokságon is az egyest választja, és nem a páros számokban indul Janics Natasával. A jövő heti országos bajnokságon Janicsnak új párral kell kiharcolnia a K-2 vb-szereplést 500 m-en.

A vasárnap zárult brandenburgi Európa-bajnoksághoz hasonlóan a kanadai Dartmouth-ban augusztus 13-16-án rendezendő világbajnokságon is egyesben, és nem Janics Natasával párosban indul majd Kovács Katalin, a Domino Honvéd kajakosa.

"Natival megbeszéltük, hogy maradok az egyesnél. Bennem volt némi dilemma a párosunk miatt, de ő támogat ebben, és ez sokat jelent nekem" - idézte szövetség hírlevele a kétszeres olimpiai és 23-szoros vb-aranyérmes sportolót, aki 3 arany- és 1 ezüstérmet nyert az Eb-n.

Kovács az olimpiai számokban válogató, másfél héttel ezelőtti szegedi versenyen egyesben és Janiccsal párosban is győzött 500 m-en, mivel azonban a világversenyeken nagyon szoros az időrend, a két szám közül csak az egyiket tudja vállalni.

A nem olimpiai számok és a két olimpiai négyes, a női K-4 500 és a férfi K-4 1000 mellett női K-2 500 m-en is vb-válogató lesz a jövő hét végi országos bajnokság, Janics új párral ismét próbálkozhat.