Hetedik lett a fiatal magyar golfozó Franciaországban

2009.07.27. 22:19 Módosítva: 2009.07.27. 22:19

A magyar férfi golf nagy sikerét érte el Kővári Dániel a július 23-25. között Franciaországban megrendezett European Young Mastersen, amely a legnagyobb 16 év alatti európai korosztályos golfbajnokság. A fiatal tehetség, aki néhány hete magyar bajnoki címet nyert, kis híján a dobogón végzett, végül néhány kimaradt gurítás miatt a 7. helyen zárt, ami rendkívül biztató a további pályafutására nézve. Az idei European Young Mastersnek a Párizs közelében található Le Golf National adott otthont. A pálya rendkívül nehéz, 6300 méter hosszú, rengeteg vízakadállyal, a fairway mellett sűrű, magas fűvel, hatalmas és hepehupás greenekkel, ami súlyosan bünteti a rossz ütéseket, ugyanakkor precíz játékkal sok birdiet lehet rajta ütni.

A versenyen, akárcsak tavaly, idén is három magyar fiatal vett részt: a férfi és a női magyar bajnok, Kővári Dániel és Szurovszky Zsófia, illetve Németh Olivér, akik közül a legjobb eredményt a nemzetközi szinten már tapasztalt Kőváritól várta a szövetségi kapitány, Dr. Hegedűs Gábor. A verseny végén Kővári Dániel így értékelt: „Nagyon jól játszottam végig, aztán amikor -2-n álltam és jött az utolsó három lyuk sajnos a megnövekedett adrenalin miatt hármakat puttoltam. Jó érzés a legjobbak között lenni, de most inkább csalódottságot érzek, még jobbat vártam magamtól, de látom a hibáimat és ez az eredmény arra ösztönöz, hogy még többet gyakoroljak.”

„Előzetesen aláírtuk volna a 7. helyet, így persze kicsit bosszúsak vagyunk, hogy a dobogó is közel volt, de nagyon fontos látni, hogy Dani egyenrangú ellenfele tudott lenni a legjobb európai 16 éveseknek, akik sokkal jobb hendikeppel rendelkeznek nála. Fantasztikusan játszott, tökéletes volt a mozgása az egész versenyen, az olyan helyzeteket pedig, amikor egy nagy verseny végkifejleténél kezelni kell a megnövekedett nyomást, csak sok nemzetközi tapasztalattal lehet megszokni – minél többször kerül ilyen szituációba, annál jobban fog menni” – értékelt Dr. Hegedűs Gábor, szövetségi kapitány. A másik két magyar játékos, Németh Olivér és Szurovszky Zsófia nagyon megszenvedett, egyikőjük sem tudott 80 ütés alá kerülni egyetlen napon sem. Németh a fiúk között a 41., míg Szurovszky a lányok versenyében a 42. helyen zárt, a nemzetek rangsorában pedig öt csapatot megelőzve Magyarország a 20. lett Portugáliával holtversenyben.