Cselgáncs ifi vb lesz Budapesten

2009.08.03. 12:19

Tizenöt fiatal képviseli a magyar színeket a csütörtöktől vasárnapig sorra kerülő I. ifjúsági cselgáncs-világbajnokságon, a Papp László Sportarénában. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Tóth László, a hazai szövetség elnöke kiemelte, hogy a sportágban ez az első vb a korosztály számára, korábban a 15-16 évesek Európa-bajnokságon mérhették le tudásukat. A négynapos verseny jelentőségét növeli, hogy kvalifikál a jövő évi, Szingapúrban rendezendő I. ifjúsági olimpiára.

A Papp László Sportarénában várhatóan 75 ország mintegy 600 versenyzője lép tatamira, súlycsoportonként minden nemzetet egy-egy ifjú sportoló képviselhet. A magyar szövetség vezérkara az ifi vb-t egy majdani, budapesti felnőtt világbajnokság főpróbájának tekinti, ugyanis nem titkolt cél, hogy a közeljövőben - négy-hat éven belül - vendégül láthassák a világ legjobb judokáit. Az eseményre a belépés díjtalan, köszönhetően annak, hogy a szövetség négy, államilag támogatott napot kapott a sportvezetéstől, vagyis bérleti díjat nem kell fizetnie a helyszínért. A magyar versenyzők szereplésével kapcsolatosan elhangzott, hogy mind a fiúknál, mind a lányoknál bárki képes lehet pontszerző, illetve érmes hely elérésére.

A magyar indulók, fiúk:, 50 kg: Gard Richard, 55 kg: Őri Felicián, 60 kg: Csigi Lénárd, 66 kg: Horváth Zoltán, 73 kg: Tóth Krisztián, 81 kg: Horváth Adrián, 90 kg: Hegedűs Botond, plusz 90 kg: Kerstner Róbert. Lányok: 44 kg: Batizi Barbara, 48 kg: Keliger Bernadett, 52 kg: Szabó Katinka, 57 kg: Füzesi Alexandra, 63 kg: Kiss Barbara, 70 kg: Kalydy Patrícia, plusz 70 kg: Gila Nóra. (MTI)