Michael Phelps összetörte Cadillacjét

2009.08.14. 10:48
Az úszó és utasa sértetlenül megúszta, autóját elvontatták, a másik autó női sofőrjét kórházba vitték. Phelps nem volt ittas, hazaengedték.

Szerencsés kimenetelű autóbalesetet szenvedett Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója helyi idő szerint csütörtök este kilenc körül Baltimore-ban, a North Calvert Street és East Biddle Street kereszteződésében.

A Phelps vezette Cadillac Escalade egy Honda Accorddal ütközött, amelynek megrémült női sofőrjét kivizsgálásra kórházba szállították. Phelps és utasa nem sérült meg, Cadillacjének motorháztetője összegyűrődött, elvontatták, a Honda eleje a vezető oldalán csúnyán összetört. A rendőrségi jelentés szerint az úszót kihallgatták, alkoholt nem fogyasztott, hazaengedték. A baleset okainak tisztázására nyomozás indult.

A tizennégyszeres olimpiai bajnok úszónak legutóbb télen volt dolga a rendőrséggel: egy novemberi házibuliban marihuánát szívott. Bizonyítékok hiányában nem indítottak ellene bűnvádi eljárást, de az amerikai úszószövetség három hónapra felfüggesztette versenyjogát.