Kiss nem jutott tovább 110 méter gáton

2009.08.20. 19:08

Kiss Dániel két századdal lemaradt a 110 m gát döntőjéről a berlini atlétikai világbajnokságon, csütörtökön. A szerdai előfutamban 13.34 mp-es országos csúcsot futott Kiss az elődöntőben is a táv második felében gyorsult fel, s a harmadik helyen ért célba 13.45 mp-cel, az előtte végzett jamaicai Maurice Wignalltól (13.43) alig elmaradva. A fináléba a három futamból az első kettők mellett a további két legjobb idővel rendelkező jutott, a göteborgi Eb-n döntős Kiss összesítésben a 12. helyen zárt.

"Azt hittem, hogy megvan, amikor célba értem – mondta a 27 éves magyar futó. – A rajtom a szokásos volt, a harmadik gátra azonban korán érkeztem, kiestem a ritmusból, s újra kellett indítani a futást. Az időnek örülök, ahhoz képest, hogy márciusban még a Sportkórház műtőasztalán feküdtem, ez jó eredmény. De evés közben jön meg az étvágy, jó lett volna továbbjutni. Jövőre a barcelonai Eb-n remélem sikerül, most csak három európai futó végzett előttem. Remélem, csak most kezdődik a karrierem."
Kiss futamában állt rajthoz a világcsúcstartó és olimpiai bajnok kubai Dayron Robles is, aki azonban nem ért célba, miután a harmadik gátnál feladta a versenyt. A 23 éves futó már az előfutam után arra panaszkodott, hogy kiújult egy korábbi combsérülése, s most – azt követően, hogy ledöntötte az első három gátat – a fájdalom miatt nem is folytatta futást.
(MTI)