Nem indul a világcsúcstartó a női maratonin

2009.08.20. 16:45

Lábsérülése után még nem érte teljesen utol magát fizikailag, így nem indul a berlini atlétikai világbajnokság női maratoniján Paula Radcliffe, a szám világcsúcstartója - jelentette be csütörtökön a brit szövetség. A 2005-ben vb-győztes szigetországi futó az idény legnagyobb részét kihagyta, a múlt hétvégén azonban elindult a New York-i félmaratonin, hogy felmérje, hol is tart. A viadalt könnyedén megnyerte, de később úgy döntött: a kétszeres távot már nem akarja vállalni szombaton, a vb-n.

„Nagyon el vagyok keseredve amiatt, hogy nem volt elég időm a felépülésre és a formába lendülésre. Nagyon szerettem volna Nagy-Britanniát képviselni Berlinben, ráadásul nem is voltam messze a megfelelő edzettségi állapottól” – mondta a 35 éves versenyző.

Charles van Commenee, a brit válogatott vezetőedzője hozzátette: „Természetesen nagy csalódás számunkra egy olyan kaliberű sportoló kiesése, mint Paula. Tökéletes állapotban versenyben lett volna címe visszaszerzéséért, de így döntött, és mi tiszteletben tartjuk ezt.” Radcliffe 2:15:25 órával tartja a világrekordot, ezt Londonban, 2003. április 13-án futotta. (MTI)