Meccset nyert a féllábú harcművész

2009.10.09. 10:27
Az amerikai Matt Betzold hatéves kora óta él műlábbal, számos küzdősportban kipróbálta már magát. Térden állva küzd, amint lehet, földre rántja ellenfeleit.

Matt Betzold szombaton Phoenixben, a Celebrity Threatre-ben verte a szintén pehelysúlyú Robert Mendózát, ezzel megnyerte élete első MMA-meccsét, a közönség felállva tapsolta, míg az öltözőbe nem ért.

Eredménye egyedülálló, mert a legkeményebbnek tartott küzdősport történetében ő az első, aki féllábúként meccset tudott nyerni (előtte volt már, aki fél kézzel próbálkozott, de nem nyert meccset).

Betzold hatévesen mérgezett cukorkát evett (a család egy ismerőse így akart bosszút állni Betzold apján), és hat hétig feküdt kómában. A lábában kialakult vérrög miatt csak amputálással tudták megmenteni az életét.

A 25 éves amerikait gyerekkora óta harcművészetekkel foglalkozik, 2004 óta próbált bekerülni az MMA-ba, de eddig elutasították. A civil életben mindig művégtagot hord, ezt csak a versenyekre veszi le.

Matt Betzold egy korábbi meccse:


"Egyes emberek azt mondják, mozgássérült vagyok, de ha jobban megnézzük, mindenkinek van valamilyen kisebb-nagyobb fogyatékossága" – mondta Betzold győzelme után a MyFOXPhoenix-nek.

Betzold már több küzdősportban kipróbálta magát, mindig térden kezdi meg a harcot. Volt, amikor ellenfele is térdelt hozzá, de ezt nem várja el, amint lehet, próbálja földre rántani ellenfeleit. Mostani győzelme után a közönség felállva tapsolta, amíg az öltözőbe nem ért.